Greta Thunberg mocht een dag hoofdredacteur zijn en de inhoud van de Dagens Nyheter van zondag beslissen. In het magazine staat een grote advertentie van autogigant BMW, die zijn klimaatboodschap duidelijk voor commerciële doeleinden gebruikt.

“Het beste klimaatmerk ter wereld voor het klimaat”, luidt het bericht in de paginagrote advertentie van de fabrikant van luxeauto’s in het tijdschrift Greta.

De advertentie van BMW is een duidelijke flirt met het bord dat Greta zelf heeft gebruikt: “Schoolstaking voor het klimaat”.

Greta schrijft op Instagram dat zij, als hoofdredacteur van Peter Wolodarski, “met suggesties en feedback is gekomen, zoals dat je geen serieuze klimaat- en milieurapportage kunt hebben terwijl je klimaat- en milieuschadelijke reclame toestaat.”

Martin Jönsson, editorial development manager bij DN, schrijft in een opmerking aan Expressen dat Greta alle advertenties van tevoren heeft gezien.

Dit is niet de eerste keer dat Greta Thunberg aan BMW wordt gekoppeld. Voordat ze in de zomer van 2019 over de Atlantische Oceaan zeilde, bleek dat dezelfde luxeautogigant Greta’s reis had gesponsord.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Polen’s klimaatoplossing: bouwt zes nieuwe kerncentrales

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties