Volgens een rapport van het Finse verzekeringsfonds Kela hebben immigranten een veel grotere behoefte aan werkloosheidsverzekeringen, huurtoeslagen en sociale uitkeringen dan degenen die in het land zijn geboren.

In het onderzoek naar subsidiebetalingen in 2018 betaalde Kela gemiddeld EUR 4.676 per jaar aan in het buitenland geboren en EUR 2.243 aan in het binnenland geboren.

Op het gebied van kinderbijslag, studietoeslag, ziekengeld en pensioenen werd echter geen groot verschil gevonden tussen de groepen – beiden ontvingen tussen de 1.200 en 1.300 euro per jaar per persoon.

De grootste verschillen deden zich voor op het gebied van werkloosheidsverzekering, huurtoeslag en sociale uitkering. Terwijl binnenlands geborenen gemiddeld ongeveer 900 euro ontvingen, bedroeg het overeenkomstige bedrag voor in het buitenland geborenen 3.300 per jaar, bericht Samhallsnytt.

34 procent van de immigranten ontving huurtoeslag, een dubbel zo hoog percentage als van de rest van de bevolking. Voor werkloosheidsverzekeringen en sociale uitkeringen waren de aandelen 26 en 22 procent, vergeleken met zeven en zes procent voor de rest van de bevolking.

Discriminatie en racisme

Volgens Suldaan Said Ahmed, die lid is van de gemeenteraad van Helsinki, bedroeg de werkloosheid onder immigranten in Finland in 2018 62 procent – het laagste cijfer in de Scandinavische regio.

Volgens hem zegt dit veel over de mislukte integratie, maar ook over de discriminatie waaraan immigranten in het beroepsleven worden blootgesteld, zoals vooroordelen en racisme.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden: Slechts 1 op de 10 Somaliërs werkt van degenen die sinds 2005 kwamen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties