Duitsland: Syriër neemt video op waarin hij Duitse agenten executeert – krijgt uitkering

0
1397

Meer dan 230.000 mensen hebben al een actuele video op YouTube bekeken die geweld tegen politieagenten viert. Bijna één op de tien kijkers beoordeelde de video met een duim omhoog. De video is tot nu toe het hoogtepunt van een orgie van haat tegen de westerse wereld, die de in Duitsland wonende Syriër op Youtube heeft gezet.

De video werd online gezet door Fayez Kanfash (26), die in 2015 van Syrië naar Duitsland migreerde en nu in Luckenwalde woont. Zijn huidige werk is niet het eerste dat de aandacht trekt door de affiniteit met geweld. De Syriër had in november al een sensatie veroorzaakt toen hij zich vermomde als een Arabische sjeik en een man met het masker van de Franse president Emmanuel Macron aan een touw door Berlijn-Neukölln voerde terwijl die op theatrale wijze afgeranseld werd.

Toont symbolische moord op politieagenten

Het optreden van Kanfash sloot zich aan bij de talrijke demonstraties van moslims wereldwijd tegen de vrijheid van meningsuiting. Volgens de Koran is het tekenen van de Profeet verboden. Macron had zich in het openbaar uitgesproken, waarbij hij zich op de vrijheid van meningsuiting beriep en deze verdedigde. In de hele wereld reageerden moslims woedend.

De Syriër presenteerde Macron vervolgens als een onderdanige slaaf, die symbolisch werd gestraft voor zijn woorden. Nu heeft de Syriër actie ondernomen tegen Duitse politieagenten.

Het lijkt wel of hij zijn minachting voor de Duitse rechtsstaat op een bijzondere manier wil uitdrukken, anders is de nieuwe video van Kanfash waarschijnlijk niet te verklaren. In de video jaagt hij mannen in Duitse politie-uniformen door een bos, “overweldigt” en “beschiet” hen met alarmpistolen die er angstaanjagend echt uitzien. Hij steelt dan de kleren en uitrusting van de mensen die op de grond liggen.

Veiligheidsdienst doet onderzoek – naar verluidt

Kanfah schrijft aan het begin van de video dat de video niet serieus is en dat je respect moet tonen voor de politie, maar de video lijkt allesbehalve onschuldig en doet denken aan het voorbereiden van een misdrijf. Daarom werd de veiligheidsdienst (Staatsschutz) ingeschakeld, die nu de opnames zou onderzoeken, onder meer op overtreding van de wapenwet.

De ervaren YouTube-consument heeft echter zijn twijfels. Terwijl onschuldige video’s van academici die een andere mening hebben over de Corona-crisis vaak al na een paar uur worden gewist, is de orgie van geweld nog steeds zonder beperkingen beschikbaar. Als het de veiligheidsdienst ernst was geweest, zou de verwijdering van de video waarschijnlijk de eerste actie zijn geweest.

Uitkering ondanks YouTube inkomsten

De Syriër, die als “vluchteling” naar Duitsland kwam, beweerde tegenover “Die Welt” dat hij bijstand ontvangt en slechts ongeveer 1.000 euro zou verdienen aan Youtube. Met meer dan een miljoen abonnees is dit vrij onwaarschijnlijk en er kan worden aangenomen dat hij met zijn YouTube-video’s veel meer geld verdient, maar toch nog steeds bijstand ontvangt. Dat zou weer een klap in het gezicht van de staat zijn, die hem met open armen heeft ontvangen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Brandenburg heeft woensdag bevestigd dat de video nu wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie van Potsdam en Cottbus.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


“Speciale evaluatie” van Duitse veiligheidsdienst geeft toe dat migranten massaal misdaden plegen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties