Paus Franciscus heeft de slogan van Joe Biden “build back better” overgenomen om zijn griezelige visie op de Great Reset te beschrijven nadat de pandemie van het coronavirus is verdwenen, en zegt dat hij de uitdrukking ‘behoorlijk treffend’ vindt.

“Het thema van de viering van dit jaar is ‘Building Back Better’. Op weg naar een handicap-inclusieve, toegankelijke en duurzame post-COVID-19 Wereld”, schreef de paus in zijn boodschap voor de Internationale Dag van de Gehandicapten, en voegde eraan toe: “Ik vind de uitdrukking ‘Building Back Better’ heel treffend.

https://twitter.com/HooligansBarrie/status/1334476159204139010

Breitbart meldt: Zoals Gian Guido Vecchi vrijdag in een artikel in het Italiaanse dagblad Corriere della Sera opmerkte, koos het Vaticaan ervoor om de Italiaanse titel “Riconstruire Meglio” te vertalen met de exacte woorden die Biden gebruikt.

Op zijn officiële website legt Biden de boodschap achter ‘Building Back Better’ uit door erop te wijzen dat ‘dit niet het moment is om gewoon terug te bouwen naar de oude situatie, met de structurele zwakheden en ongelijkheden van de oude economie nog steeds aanwezig. Dit is het moment om ons een nieuwe Amerikaanse economie voor te stellen en op te bouwen voor onze gezinnen en de volgende generatie. ”

Biden’s versie van het World Economic Forum (WEF) “Great Reset” lijkt opmerkelijk veel op die van paus Franciscus.

“We zullen in staat zijn om de samenleving te regenereren en niet terug te keren naar de zogenaamde ‘normaliteit’, wat een zieke normaliteit is, die inderdaad ziek was voor de pandemie: de pandemie benadrukte het!”, zei hij, en voegde eraan toe dat de oude normaliteit “ziek was van onrechtvaardigheid, ongelijkheid en aantasting van het milieu”.

In zijn recente opiniestuk voor de New York Times schreef de paus dat dit “een moment is om groots te dromen, om onze prioriteiten te heroverwegen – wat we waarderen, wat we willen, wat we zoeken – en om ons te engageren om in ons dagelijks leven te handelen naar waar we van hebben gedroomd”.

“God vraagt ​​ons om iets nieuws te durven creëren”, verklaarde hij. “We kunnen niet terugkeren naar de valse zekerheden van de politieke en economische systemen die we hadden vóór de crisis. We hebben economieën nodig die iedereen toegang geven tot de vruchten van de schepping, tot de basisbehoeften van het leven: land, huisvesting en arbeid. ”

“We moeten rustiger aan doen, de balans opmaken en betere manieren bedenken om op deze aarde samen te leven”, stelde hij voor.

Het WEF in Davos verwelkomde wat het ziet als de goedkeuring van de paus van zijn “Great Reset” -programma, en benadrukte de overeenkomsten tussen hun visies.

In een artikel met de titel “Here’s the pope’s prescription for resetting the global economy in response to COVID-19”, verklaarde het WEF dat Franciscus “zijn stempel had gedrukt op de inspanningen om vorm te geven aan wat een Grote Reset van de wereldeconomie wordt genoemd als reactie op de verwoesting door COVID-19.”

“Paus Franciscus heeft een vernietigende aanklacht ingediend tegen neoliberalisme”, merkt het WEF op, “een filosofie die bezuinigingen, privatisering, deregulering, ongebreidelde markten en relatief zwakke arbeidswetten omarmt.”

Bovendien verwijt de paus “het ‘dogma’ van de neoliberale economie dat het ons kwetsbaarder maakt voor COVID-19,” stelt hij, terwijl hij oproept tot “een grotere multilaterale samenwerking en een focus op de menselijke waardigheid”.

“De vrijemarkt-orthodoxie van het neoliberalisme wordt verweten de gezondheidszorgsystemen en bestaansmiddelen bijzonder kwetsbaar te maken voor de pandemie, en heeft een duidelijkere lijn getrokken onder de noodzaak van actief overheidsingrijpen”, stelt het artikel.


Geloof maar niet dat de bedrijven achter het WEF ook maar iets hebben tegen neoliberalisme en doorgeschoten vrijemarkt-kapitalisme en privatiseringen. De Great Reset is eerder een methode om de complete almacht naar zich toe te trekken en de natiestaten uit te schakelen. Globalisme in een stroomversnelling.

Een simpele blik op de bedrijven erachter zou genoeg moeten zeggen:

Opklik voor groot.

The Great Reset van het World Economic Forum (WEF) omvat een plan om de wereldwijde voedsel- en landbouwindustrie en de menselijke voeding te transformeren. De architecten van het plan beweren dat het de voedselschaarste, honger en ziekte zal verminderen en zelfs de klimaatverandering zal beperken

Maar een nadere blik op de bedrijven en denktanks waarmee het WEF samenwerkt om deze wereldwijde transformatie in te luiden, suggereert dat het echte motief een strakkere corporate controle over het voedselsysteem is door middel van technologische oplossingen.

Het WEF omschrijft zichzelf als “het wereldwijde platform voor publiek-private samenwerking” dat partnerschappen creëert tussen bedrijven, politici, intellectuelen, wetenschappers en andere leiders van de samenleving om “belangrijke kwesties op de mondiale agenda te definiëren, te bespreken en naar voren te brengen”.

Volgens de oprichter en uitvoerend voorzitter van WEF, Klaus Schwab, wordt het forum geleid door het doel om “particuliere bedrijven te positioneren als de beheerders van de samenleving” om “sociale en ecologische uitdagingen aan te pakken”.

In juli publiceerde Schwab een boek van 195 pagina’s, “COVID-19″: The Great Reset“, waarin hij de leiders van de industrie en beleidsmakers uitdaagde om “make good use of the pandemic by not letting the crisis go to waste”.

Meer over The Great Reset:

“Great Reset”: Het World Economic Forum vertelt het publiek om te beginnen met het eten van onkruid, insecten en rioolwater

VN-chef Guterres eist World Reset om een ​​klimaatapocalyps te voorkomen

 

Tucker Carlson zegt dat de ‘Great Reset’ een globalistische samenzwering is om een communistische dictatuur te installeren

Globalist Justin Trudeau juichend dat Covid de kans biedt voor de “Great Reset”

Hoge ambtenaar VS-leger: Er zal nooit meer een terugkeer naar “normaal” Post-COVID zijn

 

Het World Economic Forum schetst hoe het de Coronacrisis wil gebruiken voor de ‘Great Reset’

Wolfgang Schäuble: “We kunnen de financiële unie nu installeren” – Corona crisis biedt een geweldige kans


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Paus Franciscus: “Migranten zijn een zegen, die samenlevingen uitnodigt om te groeien”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties