Italië: Gevangenisstraf van Afrikaanse moordenaar van Meredith Kercher wordt omgezet in een taakstraf

0
315

Rudy Guede, de enige persoon die definitief is veroordeeld voor de moord op de Britse student Meredith Kercher, heeft van een Italiaanse rechtbank toestemming gekregen om de rest van zijn straf af te maken door een taakstraf te vervullen.

Guede, 34 jaar, werd in 2008 veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf. Kercher, een 21-jarige studente uit Coulsdon, Surrey, werd vermoord in haar huis in de universiteitsstad Perugia in november 2007. Haar lichaam werd gevonden in haar slaapkamer, gedeeltelijk uitgekleed met meerdere steekwonden. Ze was ook seksueel misbruikt.

Guede was al in 2017 gedeeltelijk vrijgelaten en had tot het uitbreken van de coronaviruspandemie gewerkt in de bibliotheek van een criminologisch centrum in de stad Viterbo in Lazio, meldt The Guardian. Umbrië24 meldde dat het centrum wegens de pandemie gesloten was en dat Guede toen als vrijwilliger voor de katholieke liefdadigheidsinstelling Caritas begon te werken.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De helft van alle verkrachtingen in Italië wordt gepleegd door immigranten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties