De video van Ousseynou Sy, de Senegalees die op 20 maart 2019 de bus waarin hij reed in brand stak en waarop 52 kinderen, leraren en een conciërge van een school in Crema reisden, is openbaar gemaakt. In de video, opgenomen een paar dagen voor de aanval en vanmorgen exclusief gepubliceerd door Il Giornale, staan ​​de verklaringen van pure haat die Sy richt aan de Italianen.

Een manifest van pure haat een paar dagen voor de gruwelijke poging om 52 minderjarigen op te offeren om “de kinderen die op zee stierven te wreken”.

Italië hield de aankondigingsvideo van de Senegalees geheim

De video, die werd opgenomen voordat de Senegalese migrant 52 kinderen, twee leraren en een conciërge aan boord van een schoolbus in de buurt van Milaan in maart 2019 ontvoerde, werd kort na de arrestatie van Sy door de politie gevonden. Maar het werd verborgen gehouden door een Italiaanse rechtbank die niet wilde dat de beelden werden gedeeld, volgens berichten in de lokale media.

Wat de Senegalees zei voordat hij de bus kaapte

De motivatie van de 47-jarige om de bus vol met 12-jarige kinderen in brand te steken is sinds vorig jaar bekend. De geheim gehouden video bevestigt zijn motieven en zijn haat voor Italianen, met de bewering van de Senegalese man dat het de Italianen niets kon schelen dat migranten uit Afrika in de Middellandse Zee verdronken.

“Jullie zuigen, klootzakken, jullie zuigen. Jullie exploiteren ons, jullie zuigen ons leeg, jullie slachten ons af”, zei Sy in de video.

“Lang leve Afrika, lang leve de Afrikanen”, zo begint de Senegalees, die waarschijnlijk al van plan was de bus in brand te steken voordat ze hem naar de landingsbaan van het vliegveld Linate hadden omgeleid. “In de Middellandse Zee vangen de vissers geen vis meer, maar mensen, kinderen opgegeten door haaien, onze vrouwen, onze dappere mannen, onze moeders die gillend zinken”. Een tragedie waarvoor, volgens Sy, de Italianen onverschillig zijn. Ik “voel de pijn van mensen die zijn gezonken”.

Viscerale haat tegen Italianen

Het doel van de video lijkt bijna een ideologische, morele rechtvaardiging te geven voor de aanval op de bus die de Senegalees van plan was uit te voeren.

“Lelijke klootzakken, waarom komen we naar jullie toe? Waarom kloppen we bij jullie aan? Het kan jullie niet schelen. Jullie geven er alleen om dat jullie buik vol is (…) jullie vullen jullie buik met je tomatenpastagerechten en praten over migranten zonder te weten dat die klote tomaten die jullie eten bij 50 graden in de schaduw in de zon zijn geoogst door migranten,” zei hij.

De laatste profetische zin

Grote, enorme wrok en de drive om wraak te nemen tegen het land dat hem onderdak bood en hem een ​​baan gaf: “Is Italië niet racistisch? Wat weten jullie ervan? Zijn jullie zwart, zijn jullie zigeuners, zijn jullie Arabieren? Als ik een toverstokje had, zou ik jullie allemaal Arabisch of zwart maken. Dan zou je het zien”.

De video maakt ook duidelijk dat Sy van plan was om zijn woede in daden om te zetten, zoals hij zegt: “Genoeg is genoeg. Het moet stoppen. Kinderen van Afrika, het is beter om vechtend te sterven.”

De Senegalees zei: “Je stapt niet meer uit deze bus”

Tijdens het proces werd Sy beschuldigd van moord, ontvoering, brand, verzet en persoonlijk letsel met als verzwarende omstandigheid het doel van terrorisme. Volgens wat nu door onderzoek is vastgesteld, wilde de Senegalees een bloedbad plegen aan boord van de bus, om het immigratiebeleid aan de kaak te stellen en “de bevolking te intimideren”.

De immigrant had zijn gijzelaars vastgebonden aan de binnenkant van het voertuig, met benzine besprenkeld, klaar om ze in brand te steken. Het telefoontje door een leerling aan de politie was doorslaggevend, waardoor de carabinieri de bus hadden kunnen bereiken, blokkeren en de passagiers enkele ogenblikken voor de brand konden evacueren.

“Nu neem ik je mee voor een leuke reis, je stapt niet meer uit deze bus “, had de Senegalese man de conciërge een paar ogenblikken voordat hij de bus kaapte, verteld.

Slechts enkele dagen nadat hij in hechtenis werd genomen, verontschuldigde Sy zich niet voor zijn actie, en zei: “Of ik berouw heb? Ik heb geen berouw. Het was iets dat ik moest doen, en ik zou het opnieuw doen. Honderd keer.”

Sy werd op 14 juli tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


‘Italianen, we zullen jullie keel doorsnijden’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claudia M.
Claudia M.
2 jaren geleden

Wat moeten we toch met deze klanten vol haat? Zelf, nul kom nul zelfreflectie; het is gewoon allemaal onze schuld…

Mensen in Europa zijn niet onverschillig, de meeste werken zich namelijk te barsten om alle rekeningen te kunnen te betalen om zelf de boel een beetje bij elkaar te kunnen te houden! Er zijn zelfs landen waar één M en/of V twee banen moet hebben om überhaupt rond te kunnen komen!

Tegenwoordig moeten wij voor deze gasten meebetalen, van mening dat zij alles maar gratis moeten krijgen! Ook nog eisen stellen, tot en met het imbeciele af, waar veel hardwerkende mensen in Europa alleen maar van kunnen dromen!

Wij zaten inderdaad niet te wachten op zoveel kostgangers, die niets toevoegen aan onze maatschappij en ruim 70 jaar aan ontwikkelingssamenwerking, heeft in jullie landen ook geen enkele zode aan de dijk gezet. Hoezo onverschillig; grootmoeder spaarde goddomme al melkdoppen!

Zodra die vreselijke “wit-mensch” echter weer vertrokken, werd de immer al aanwezige neerwaartse spiraal ingezet en bleef er niets dan roest, schroot en puinhopen over. Als noeste arbeid niet zorgt voor onderhoud, gaat alles ten gronde.

In één ding heeft hij helemaal gelijk, het moet inderdaad stoppen. Zij moeten stoppen met naar hier te komen. Het is hier geen Utopia, hier werken velen tussen 40 en 80 uur per week om ook het hoofd boven water te kunnen houden.

Als jullie bovendien niet illegaal per boot de oversteek naar Europa proberen te maken, verdrinken er ook geen vrouwen en kinderen, zover zij deze oversteek maken, want ik zie bijna alleen maar mannen.