Twee ‘jongeren’ uit Frontignan zijn net gearresteerd door de politie in Agde nadat ze afgelopen november een 80-jarige oma hadden aangevallen terwijl ze thuis was. De aanvallers hadden zo’n weerstand niet verwacht van hun slachtoffer, dat de vechtkunst onder de knie had.

Twee 21-jarige mannen waren afgelopen vrijdag in de strafrechtbank van Béziers aanwezig omdat ze op 17 november een 80-jarige vrouw in Agde hadden aangevallen. Deze jongeren, die in Frontignan wonen, kwamen niet toevallig bij hun slachtoffer thuis. Ze dachten dat ze rijk was. Slechte informatie, het slachtoffer woont in een bescheiden villa aan de Herault rivier, meldt France Bleu.

De aanvallers hadden geen idee dat hun slachtoffer de vechtkunst onder de knie had

Deze Belgische vrouw raapt al haar moed samen als een van de aanvallers, met een motorhelm op, aanbelt. Deze voormalige legionair, niet erg groot maar wel imposant, was volgens het slachtoffer gewapend met een semi-automatisch pistool dat niet is gevonden. Eerst schopt ze hem hard in de testikels, voordat ze hem verschillende stoten geeft.

Dit verzet had een averechtse uitwerking kunnen hebben. Maar de oma, die de vechtkunst onder de knie heeft, schreeuwt om de buurt te waarschuwen. Drie van hen komen haar redden. Alvorens te vluchten, probeert de aanvaller tevergeefs de juwelen van de hand van de dame te rukken. Hij voegt zich dan bij zijn medeplichtige. Deze laatste, ook een ex-soldaat (een commando uit Mont-Marsan), wacht hem op voor de villa op een gestolen motor.

De aanvallers dreigen de buren te vermoorden

In de gemeenschap begrijpen de buren niet waarom de aanvallers naar het huis van deze dame kwamen. Deze dader is bekend bij justitie: hij is al vijf keer veroordeeld, waarvan drie jaar in de gevangenis voor zware diefstal. Afgelopen april had hij net zijn straf uitgezeten. Bij recidive riskeert hij tot 20 jaar gevangenisstraf. Daarom heeft hij om uitstel gevraagd bij de voorbereiding van zijn verdediging. Hij verwachtte niet zo’n tegenstand.

In afwachting van het proces blijven de twee jongeren in voorlopige hechtenis. De hoofddader ging woensdag op eigen initiatief naar het politiebureau van Agde. Zijn medeplichtige was eerder in de week na zijn identificatie gearresteerd. Zijn mobiele telefoon was geblokkeerd en zijn vingerafdrukken werden op de plaats delict gevonden.

Wat de 80-jarige grootmoeder betreft, zij lijdt aan verwondingen aan haar handen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Ontvoerd, gewurgd, verkracht, vermoord – Victorine Dartois is het zoveelste blanke meisje dat slachtoffer is van de EU-immigratiepolitiek

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties