Turkije, dat eerder Syrische huurlingen naar Libië en Azerbeidzjan heeft gestuurd, bereidt zich voor om strijders naar Kasjmir te sturen om tegen India te vechten.

Volgens ANF News, dat lokale bronnen in het noorden van Syrië citeerde, heeft Abu Emsha, het hoofd van de door Turkije gesteunde Suleyman Shah Brigades, een terroristische organisatie die deel uitmaakt van het zogenaamde Syrische Nationale Leger, vijf dagen geleden zijn leden laten weten dat Ankara Kasjmir wil versterken.

Het hoofd van de terroristische groeperingen, Abu Emsha, zei dat Turkse officieren later de commandanten van andere terroristische groeperingen zouden vragen de namen op te sommen van degenen die naar Kasjmir willen gaan.

Abu Emsha verklaarde dat degenen die van zijn terroristische groepering zullen gaan, op een lijst zullen worden geregistreerd en dat zij $2000 aan financiering zullen ontvangen. Abu Emsha vertelde de militante strijders die hij ontmoette dat Kasjmir een bergachtig gebied is zoals Artsakh.

Lokale bronnen verklaarden dat Ankara deze activiteit in Azaz, Jarablus, Al-Bab, Afrin en Idlib voor een korte tijd heeft uitgevoerd en de namen van de te sturen strijders heeft uitgekozen. De bronnen zeggen dat ze in het geheim zullen worden getransporteerd.

De Turkse staat staat Pakistan bij in de Kasjmir-kwestie tegen India. Net als Qatar steunt Pakistan de invasieaanvallen van de Turkse staat in het noordoosten van Syrië, bericht Greek City Times.

Het officiële nieuwsagentschap van de Turkse staat, Anadolu Agency, meldt dat het probleem tussen India en Pakistan in Kasjmir gelijk staat aan het probleem van Nakorno-Karabach.

De poging van de Turkse staat om terroristen naar Kasjmir te sturen komt volgens ANF News op een moment van escalatie tussen Pakistan en India.

Op 13 november hebben beide krachten in de regio Kasjmir elkaar intensief beschoten. Minstens 13 mensen kwamen om het leven en tientallen raakten gewond bij de onderlinge aanvallen.

De beschietingen en bombardementen vonden plaats langs de 740 km lange bestandslijn die Azad Kashmir (Pakistan) van Jammu Kashmir (India) scheidt. Vijf dagen geleden kwamen drie Indiase soldaten en drie terroristen om het leven bij botsingen langs dezelfde lijn.

Kasjmir is sinds hun onafhankelijkheid in 1947 verdeeld tussen India en Pakistan, beide kernmachten. Het conflict over Kasjmir is sindsdien de aanleiding geweest voor grote oorlogen tussen de twee landen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Pakistaanse imam wil atoombom op Frankrijk gooien

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties