In de VS komen verschillende regionale takken van de Black Lives Matter Movement (BLM) openlijk in opstand tegen hun overkoepelende organisatie. Ze beschuldigen het “Black Lives Matter Global Network” (BLMGN), opgericht in 2013, van het verduisteren van miljoenen dollars aan donaties. Hiervoor hebben ze een speciale website gemaakt, www.blmchapterstatement.com, die de ondoorzichtige machinaties van het BLMGN aan de kaak stelt.

Want geen van de miljoenen die aan het BLMGN worden gedoneerd, niet alleen door talloze particulieren, maar ook door bedrijven als Coca-Cola, Facebook, Microsoft, Amazon, Apple, Airbnb, Uber en Nike, komt aan bij de basisorganisaties. De boekhouding van de overkoepelende vereniging daarentegen leest alsof een armere zus van Ursula von der Leyen sinds 2017 de penningmeester van de vereniging was: 899.000 dollar voor reiskosten, 1,6 miljoen voor advies en 2,6 miljoen voor personeel in deze drie jaar zijn goed voor 83,3 procent van de totale uitgaven van de communistische anti-blanke haatclub. Dit wordt bericht door de “Daily Caller“. Nadat iedereen was bediend die geld nodig had, bleef er weinig over voor politiek werk (als je het zo wilt noemen) – en geen rooie rotcent voor de basisorganisaties in de regio’s.

BLM is niet georganiseerd als een partij of stichting. Er is geen enkele controle. En de oprechtheid van de ideologische overtuiging lijkt de chefs niet in de weg te staan om goed voor zichzelf te zorgen. Op de hierboven gelinkte website van de regionale afdelingen van het BLMGN staat:

“Voor zover wij weten, hebben de meeste afdelingen sinds de oprichting in 2013 weinig of geen financiële steun van BLMGN ontvangen. Pas in de afgelopen maanden is gebleken dat geselecteerde afdelingen zijn uitgenodigd om een subsidie van 500.000 dollar aan te vragen, die is gecreëerd met middelen uit de organisatie van het werk van de afdelingen. Dit is niet de rechtvaardigheid en financiële verantwoording die we verdienen.”

Lees hier alles over BLM.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


BLM-leider verdedigt plunderingen in Chicago – ‘Dat zijn herstelbetalingen’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties