Twee nieuwe Zweden bliezen flatgebouw op – Poging tot afpersing

0
144
Foto politie

Twee mannen van respectievelijk 22 en 24 jaar worden nu verdacht van betrokkenheid bij explosies tegen flatgebouwen in Kista en Husby in januari van dit jaar. De achtergrond is ernstige afpersingspogingen van mensen met links naar de adressen.

In de nacht van 21 januari 2020 vonden twee explosies plaats in twee appartementsgebouwen in Kista en Husby. De explosies vonden plaats met tussenpozen van slechts enkele minuten en veroorzaakten zowel persoonlijk letsel als aanzienlijke materiële schade aan de eigendommen.

Beide mannen die nu worden vervolgd, worden verdacht van poging tot zware afpersing. De 22-jarige hoofdverdachte wordt ook beschuldigd van twee aanklachten wegens aanzetten tot openbare vernietiging. De officier van justitie meent dat hij anderen heeft overgehaald om de explosies uit te voeren.

De 22-jarige zit sinds mei vast in Zweden. De 24-jarige zit niet in hechtenis.

Degenen die zich in de direct getroffen appartementen bevonden, bestaan ​​uit zeven personen, waaronder twee kinderen. Naast hen zijn er ongeveer 90 woningen die zijn getroffen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Zweden moet extra gevangenissen bijbouwen vanwege de enorme immigrantencriminaliteit

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties