In Oostenrijk worden mensen met een migratieachtergrond bovengemiddeld getroffen door Covid-19, zegt intensive care arts Burkhard Gustorff van de Weense Ottakringkliniek, meldt Die Presse. Daar leert men ook de omstandigheden kennen waaraan dit volgens de arts te wijten is:

Gustorff, hoofd van de afdeling Anesthesie, Intensive Care en Pain Medicine van het Ottakring Ziekenhuis, schrijft het feit dat migranten ongeveer 60 procent van de intensive care patiënten uitmaken toe aan het feit dat, volgens zijn perceptie, overheidsvoorschriften heel anders worden ontvangen binnen de samenleving (lees: ze hebben er poep aan).

Vooral Turken en Balkanbewoners die terugkeren verspreiden het virus

Burkhard Gustorff verklaart in een interview met bovengenoemde krant het relatief hoge ziektecijfer met verdere factoren. De dokter letterlijk:

“Enerzijds de golf van reizigers die terugkeerden uit zwaar getroffen risicogebieden zoals de Balkan en Turkije – landen waar bijvoorbeeld geannuleerde familiefeesten werden ingehaald – en aan de andere kant aan de mogelijk krappe huisvestingsomstandigheden (Lees: grote families), die een snelle verspreiding van het virus in de hand werken.

Twee redenen voor het scepticisme van de burgers ten aanzien van buitensporige maatregelen

Veel mensen vragen zich dan ook terecht af waarom tijdens een vermeende pandemie die ons allen bedreigt, de kwestie van de “buitenlanders” of “vluchtelingen” praktisch volledig wordt genegeerd. En men vraagt zich ook af waarom, terwijl alle grenzen in Europa gesloten waren, de “vluchtelingen” ongehinderd konden blijven binnenkomen. En dit met de expliciete goedkeuring van de EU. Ook in eigen land werd en wordt met twee maten gemeten. Waarom komt de politie bijvoorbeeld met vier busjes inclusief hondengeleiders en honden als 20 kinderen aan het voetballen zijn en kijkt aan de andere kant weg als honderden clanleden begrafenissen of huwelijksfeesten houden?


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Meer dan 400 moslims op de clanbegrafenis in Bremen: Coronaregels gelden niet voor crimigranten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties