Moeders van jongens met een genderidentiteitsstoornis: een vergelijking van gematchte controles

In deze pilotstudie werden moeders van jongens met een genderidentiteitsstoornis (GID) vergeleken met moeders van normale jongens om te bepalen of er verschillen in psychopathologie en opvoedingsattitudes en -praktijken konden worden vastgesteld.

De resultaten van het Diagnostisch Interview voor Borderlines en de Beck Depressie Inventarisatie lieten zien dat moeders van jongens met GID meer symptomen van depressie hadden en vaker voldeden aan de criteria voor Borderline Persoonlijkheidsstoornis dan de controles.

Drieënvijftig procent van de moeders van jongens met GID in vergelijking met slechts zes procent van de controles voldeed aan de diagnose voor Borderline Personality Disorder op het Diagnostic Interview for Borderlines of had symptomen van depressie op de Beck Depression Inventory.

De resultaten van de Summers en Walsh Symbiosis Scale suggereerden dat moeders van proefpersonen een kinderopvoedingshouding en -praktijk hadden die symbiose aanmoedigde en de ontwikkeling van autonomie ontmoedigde.

Artikel met een hoop verwijzingen naar aanverwante literatuur hier.

Onderzoek hier (PDF).


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Londen: Tiener in elkaar geslagen door transgenders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in