Moeders van jongens met een genderidentiteitsstoornis: een vergelijking van gematchte controles

In deze pilotstudie werden moeders van jongens met een genderidentiteitsstoornis (GID) vergeleken met moeders van normale jongens om te bepalen of er verschillen in psychopathologie en opvoedingsattitudes en -praktijken konden worden vastgesteld.

De resultaten van het Diagnostisch Interview voor Borderlines en de Beck Depressie Inventarisatie lieten zien dat moeders van jongens met GID meer symptomen van depressie hadden en vaker voldeden aan de criteria voor Borderline Persoonlijkheidsstoornis dan de controles.

Drieënvijftig procent van de moeders van jongens met GID in vergelijking met slechts zes procent van de controles voldeed aan de diagnose voor Borderline Personality Disorder op het Diagnostic Interview for Borderlines of had symptomen van depressie op de Beck Depression Inventory.

De resultaten van de Summers en Walsh Symbiosis Scale suggereerden dat moeders van proefpersonen een kinderopvoedingshouding en -praktijk hadden die symbiose aanmoedigde en de ontwikkeling van autonomie ontmoedigde.

Artikel met een hoop verwijzingen naar aanverwante literatuur hier.

Onderzoek hier (PDF).


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Londen: Tiener in elkaar geslagen door transgenders

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 jaar geleden

En bovendien krijgen deze knettergekke heksen ook nog eens alle steun van de overheid, om de vader het huis uit te zetten, en hem levenslang financieel uit te persen.