Nigeria: Moslims binden 110 mensen vast en snijden hun keel door

0
221

Volgens de VN zijn bij een “brutale” aanval in het noordoosten van Nigeria ten minste 110 mensen gedood. Gewapende mannen op motorfietsen vielen mannen en vrouwen in Koshobe en omliggende dorpen in de deelstaat Borno aan terwijl ze op het land werkten, bonden hen vast en sneden hun keel door.

Het was “de meest brute directe aanval op onschuldige burgers dit jaar”, volgens de humanitaire coördinator van de VN in Nigeria.

De slachtoffers, mannen en vrouwen, werden aangevallen en vastgebonden door hun gewapende moordenaars op motoren terwijl ze op het land werkten.

Hun kelen werden toen doorgesneden. Wie er achter de gruweldaad zat was in eerste instantie onduidelijk, meldt onder andere n-tv.

Er bestaat geen twijfel over dat de aanval werd gepleegd door strijders van de Boko Haram-militie,” zei een militieleider die tegen de Islamitische Boko Haram vecht. Er zijn ook berichten dat er verschillende vrouwen zijn ontvoerd.

Nigeria is nu het derde belangrijkste land van herkomst voor asielzoekers in Duitsland. De meerderheid – bijna 90 procent – van alle Nigerianen komt zonder paspoort of vergelijkbaar identiteitsbewijs in de Federale Republiek aan.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Aartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties