Na bloedbad in Libanon kreeg het moordtrio asiel in Oostenrijk

0
132
Screenshot: Facebook/Families and Friends of the Victims of Bourj Hammoud Massacre - 1985·

Het was de meest spectaculaire roofmoord in de geschiedenis van Libanon: in 1985 beroofden drie Libanezen een juwelierszaak in Beiroet. Ze hebben 5 mensen neergeschoten. Voordat ze werden veroordeeld, wisten ze onder mysterieuze omstandigheden uit de gevangenis te ontsnappen. Nu blijkt: de vijfvoudige moordenaars kregen asiel in Oostenrijk!

Ze schoten een juwelier en zijn vijf werknemers neer en ontsnapten toen met een buit van miljoenen. In Libanon wordt gezegd dat het bloedbad in Bourj Hammoud de bloedigste in de geschiedenis van het land is. Na twee jaar hechtenis wisten de drie Libanezen – naar verluidt broers – kort voor hun veroordeling uit de gevangenis te ontsnappen. Volgens de laatste informatie zouden ze naar Oostenrijk zijn gevlucht. Daar zou tenminste één van de broers een relatief ongestoord leven leiden.

Miljoenenrovers kregen het staatsburgerschap

De daders werden bij afwezigheid ter dood veroordeeld, later werd de straf teruggebracht tot lange gevangenisstraffen en arbeidsdienst. Maar het vonnis van de rechtbank had geen effect op de Libanese rovers van miljoenen dollars. Ten minste één van hen zou een ongestoord leven leiden in Wenen, alle drie hebben nu het Oostenrijkse staatsburgerschap, etnisch gezien zijn de mannen Armeniërs.

Spoor leidde naar Wenen

Vijf jaar geleden reisde een Armeniër naar Wenen om daar familieleden te bezoeken. Daar kwam hij erachter dat een van de daders ongestoord onder een nieuwe identiteit in Wenen leeft. Familieleden van de slachtoffers van de spectaculaire overval begonnen toen onderzoek te doen en ontdekten een van de overvallers op Facebook. Een andere overvaller zou acht jaar geleden zijn overleden.

Nu onderzoekt het Weense Openbaar Ministerie de mannen voor diefstal en vijf moorden.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Turkse jihadhorde bestormt kerk in Wenen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties