Volgens professor Fernando Aiuti, de Italiaanse pionier van de immunologie in de strijd tegen AIDS, zijn immigranten die naar Europa komen een gevaar: “Zelfs als velen het niet willen erkennen,” waarschuwde de dokter, “vormen deze mensen een risico voor een nieuwe uitbraak van de ziekte”.

“Vandaag de dag wordt er niet meer over aids gesproken, behalve ter gelegenheid van de wereldaidsdag op 1 december. Jongeren weten er niets van, en institutionele preventiecampagnes zijn al jaren verdwenen. Maar ook al is het aantal sterfgevallen gelukkig gedaald dankzij de medicijnen, AIDS treft nog steeds met 3.500 nieuwe infecties per jaar. Daarom zijn er campagnes nodig om iedereen uit te nodigen om zich te laten testen op hiv”, waarschuwde Aiuti, en benadrukte de noodzaak om deze campagnes ook op de buitenlandse bevolking te richten.

Aiuti werd geïnterviewd door het persbureau Adnkronos, onder verwijzing naar de meest recente gegevens van het Aids-centrum, volgens welke een op de drie nieuwe gevallen, 34,3%, betrekking heeft op buitenlanders, waarbij wordt benadrukt dat dit “een cijfer is dat in vijf jaar tijd is verachtvoudigd”. “We hebben de plicht,” legt de arts uit, “om preventieve campagnes te voeren gericht op niet-EU-burgers die in 70-80% van de gevallen niet kunnen worden “opgespoord” omdat ze illegaal zijn, d.w.z. dat we niet weten waar ze zich bevinden of wat ze doen; we moeten manieren vinden om ze aan passende tests te onderwerpen.

Volgens officiële Italiaanse gegevens hebben dergelijke “niet-EU-burgers” vier keer zoveel kans om besmet te raken als de Italiaanse inheemse bevolking, en deze gegevens omvatten alle “buitenlanders”, niet alleen die uit sub-Sahara Afrika waarvan we weten dat aids er endemisch is; maar deze gegevens sluiten ook al diegenen uit die niet zijn opgespoord, wat verondersteld wordt de overgrote meerderheid te zijn.

Het probleem kan alleen bij de bron worden opgelost: door dergelijke mensen niet toe te laten tot het land en door ze te testen voordat er een visum wordt afgegeven.


LEES OOK:

Italië: 80% van de vrouwelijke Nigeriaanse ‘vluchtelingen’ zijn prostituees


De belangrijkste doodsoorzaken van immigranten die in Europa aankomen, zijn tuberculose en aids.

Dit staat in het verslag over de gezondheid van vluchtelingen en migranten in Europa, dat is opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Verspreiding van tuberculose

In Italië is een op de drie patiënten met tbc een migrant of vluchteling.

Vluchtelingen en migranten uit landen met een hoge prevalentie van tuberculose lopen een groter risico om de ziekte op te lopen, afhankelijk van de omstandigheden in hun land tijdens de reis en de leef- en werkomstandigheden in het gastland. Maar ze hadden de ziekte meestal al voordat ze naar Europa kwamen.

Een aanzienlijk deel van de vluchtelingen en migranten met HIV raakt na aankomst in het land van bestemming besmet. Hepatitis B- en C-virusinfecties komen vaker voor bij vluchtelingen en migranten uit landen waar het virus endemisch is. Andere tropische en parasitaire infecties, die zeldzaam zijn in de Europese regio, worden ook aangetroffen onder migranten uit endemische gebieden.

Professor Carlo Contini, directeur van het Instituut voor Infectieziekten van de Unife-Universiteit, organiseerde een conferentie over de epidemiologische en klinische aspecten van nieuwe en opnieuw opduikende infectieziekten die een aanzienlijke impact hebben op de volksgezondheid.

“In Italië is de immigrantenbevolking de afgelopen twintig jaar bijna twintig keer zo groot geworden en de afgelopen tien jaar met meer dan 150% gestegen, met aanzienlijke verschillen tussen de regio’s”, aldus Contini.

“Het valt niet te ontkennen dat het ontstaan van nieuwe besmettelijke ziekten en het opnieuw opduiken van andere ziekten die voor dit doel al als verminderd of uitgestorven werden beschouwd, actuele kwesties zijn in de huidige samenleving en daarom tijdens deze conferentie de aandacht hebben getrokken. Het risico om tuberculose op te lopen is 10 tot 15 keer hoger onder immigranten dan onder de Italiaanse bevolking.

Hiv/aids-besmettingen laten een constante en snelle toename zien van het aantal gerapporteerde gevallen onder buitenlanders, met een incidentiecijfer dat bijna vier keer zo hoog is als anders in Italië.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Migranten: “Jullie vrijwilligsters zijn onze christelijke prostituees”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties