Veldslag in Parijs zaterdag

0
385

Zaterdag 28 november, tijdens de “mars voor de vrijheid” die zeer snel ontaardde, werd minstens één politieagent met geweld gelyncht door de demonstranten.

De scène, die plaatsvond rond 18.00 uur, werd gefilmd door Amar Taoualit, een journalist. Overweldigd probeerden een tiental agenten te ontsnappen nadat ze door relschoppers in een hoek waren gedreven. Aangevallen door de demonstranten werd de politie vervolgens gedwongen de gelederen te verbreken en deel te nemen aan man-tegen-man-gevechten.

Een van hen raakte geïsoleerd, viel op de grond en werd vervolgens gelyncht door de demonstranten. Afgeranseld en beledigd werd de man gered door zijn collega’s.

 

Gelyncht, getrapt, met molotovs bestookt.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft zaterdagavond zeker 37 gewonden aan de kant van politie en gendarmes gemeld, tijdens de demonstraties zaterdag, waaronder 23 in Parijs.

In heel Frankrijk, in Rennes, Lille, Bordeaux en Lyon werden op zaterdagmiddag verschillende demonstraties georganiseerd tegen de “allesomvattende veiligheidswet”. In meer dan 60 Franse steden werden marsen gehouden, waarbij het aantal deelnemers door de autoriteiten op ongeveer 150.000 werd geschat. In Parijs braken zeer snel na het begin van de demonstratie gewelddadige botsingen uit.

Bovendien werden minstens 46 mensen gearresteerd tijdens deze demonstratie die het toneel was van vele incidenten en vernielingen, gepleegd door onder meer Black-blok anarchisten.

Het wetsvoorstel “Alomvattende veiligheid” werd op dinsdag 24 november in eerste lezing aangenomen in de Nationale Vergadering. Het collectief “Stop global security law”, bestaande uit vakbonden van journalisten, mensenrechten-ngo’s en verenigingen, riep op zaterdag te demonstreren.

Demonstratie gekaapt

In Parijs werd de demonstratie deels gekaapt door anarchisten en allochtone jeugd die protesteerden tegen de arrestatie van een Afrikaanse rapper/producent die zich hevig had verzet tegen zijn arrestatie een paar dagen eerder en daarbij rake klappen kreeg van de politie.

Michel Zecler heeft een geschiedenis van gewapende overvallen als lid van criminele jeugdbendes. Toen de politie hem wilde controleren omdat hij geen mondkapje droeg, roken ze een sterke cannabislucht en wilde hem aanhouden. De grote man wist zijn studio binnen te vluchten en liet zich niet arresteren.

Vier agenten zijn aangehouden, Macron heeft ze veroordeeld, maar de politie beweert dat ze geen keuze hadden.

Frankrijk zinkt steeds verder weg in chaos. Sympathieke betogingen voor vrijheid en van de Gele Hesjes worden steevast gekaapt door zwarte-blok anarchisten en allochtone straatjihadisten.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Voormalig opperbevelhebber Frans leger: Burgeroorlog is onvermijdelijk

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties