Het nieuws bleef vrijwel onopgemerkt in landelijke dagbladen. Alleen de editie van Repubblica Torino heeft er aandacht voor.

De reden voor het gebrek aan nationaal belang is gemakkelijk te begrijpen. De hoofdpersoon is een Senegalese pusher. Ten tijde van de regering van Pd-M5 is het nieuws dat ze liever niet benadrukken.

Zijn naam is Mbaye Diop, hij is 40 jaar oud, hij woont al zeker zes jaar in Italië. Het is niet bekend of hij op Lampedusa is geland of over land is aangekomen. Feit is dat de crimineel in kwestie van beroep drugsdealer is.

Verkoopt u cocaïne? Een klein vergrijp, ook al is het de zevende arrestatie

Welnu, voor het Italiaanse rechtssysteem is het routinematig verkopen van cocaïne geen onmiddellijk gevangenisdelict. De officier van justitie Giulia Rizzo beval zijn vrijlating nog vóór de validatiehoorzitting. Diop werd minder dan 24 uur na zijn arrestatie vrijgelaten uit de gevangenis omdat het een klein vergrijp is volgens de officier van justitie.

Twee jaar geleden sprong hij van de tweede verdieping om aan de politie te ontsnappen

Twee jaar geleden wijdde Il Giornale ook een artikel aan de Senegalese pusher. Of in ieder geval aan een naamgenoot die even oud is, dezelfde naam heeft en in dezelfde buurt woont als hij. Om te ontsnappen aan de politie, aarzelde Mbaye Diop, die toen 38 was, niet om van de tweede verdieping van een appartement waar hij woonde te springen. De dealer had bij die gelegenheid een schoudertas bij zich met daarin 34 gram cocaïne, voor ruim drieduizend euro op de markt.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


160.000 Italiaanse meisjes zijn gegijzeld door drugsdealers

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties