Järntorget in Göteborg wordt nu zo crimineel dat de politie het publiek waarschuwt zich er niet alleen te vertonen.

Bendecriminelen hebben hun operaties vanuit andere delen van de stad naar Järntorget verplaatst en nu maken diefstal en drugshandel hier ook deel uit van het dagelijks leven. De situatie is zo slecht dat het publiek wordt gewaarschuwd.

Je moet hier niet in je eentje komen, want dan word je gemakkelijk slachtoffer van een misdrijf“, zegt woordvoerder van de gemeentepolitie Ola Skogsberg tegen de Zweedse Staatradio.

Aan de noordkant van het plein is het buurthuis. De mensen kunnen er dus niet meer alleen heen, zonder het risico te lopen te worden beroofd volgens de politie, die tot taak heeft de misdaad te stoppen en het publiek te beschermen.


LEES OOK:

Zweden moet extra gevangenissen bijbouwen vanwege de enorme immigrantencriminaliteit


De politiechef probeert de verklaring af te zwakken

Teodor Smedius, gebiedsmanager van de lokale politie in de stad, zegt dat hij geen commentaar wil geven op de verklaring van Skogsberg, maar probeert het toch af te zwakken in een commentaar aan de de Göteborg Post.

We hebben geen idee dat het gevaarlijk is om op Järntorget te zijn, maar wat we zien is een lichte toename van het aantal overvallen in het gebied daar onlangs“, zegt hij tegen de krant.

Volgens Smedius is het aantal overvallen in het centrum van Göteborg over het algemeen niet toegenomen. De stijging rond Järntorget is volgens hem eerder te wijten aan het feit dat criminelen hun operaties hebben verplaatst van Brunnsparken en rond Avenyn, waar de politie de afgelopen zes maanden intensiever heeft gewerkt.

Opgemerkt kan worden dat in tegenstelling tot wat Smedius zegt, GP vorige maand meldde dat het aantal overvallen in Göteborg is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Ook al zijn er minder mensen op straat dan normaal door de coronapandemie.

Volgens Smedius zijn het vooral criminelen die getroffen worden door de toegenomen criminaliteit. Drugsdealers beroven vaak hun klanten en vice versa, zegt hij.


LEES OOK:

Britse krant: “Zweden wordt geterroriseerd door immigranten, het is een gangsterparadijs”


Het advies van de politiecommissaris aan degenen die zich zorgen maken: vermijd misdaad

De belangrijkste maatregel die u kunt nemen om u veiliger te voelen, is niet betrokken te zijn bij drugshandel. We zien een sterk verband“, zegt hij.

Smedius waarschuwt ook voor het nemen van een zwarte taxi en voegt een waarschuwing toe dat “je moet nadenken als je ‘s avonds laat onderweg bent“.

In Olof Palme’s plaats, het deel van Järntorget dat werd vernoemd naar de in 1986 vermoordde sociaaldemocratische partijleider en premier, staat het beeld “Door het werk“. Op een bord staat de inscriptie: “Ter nagedachtenis aan hen die vochten voor brood, rechtvaardigheid en vrijheid. Wat ze wonnen hebben we geërfd. De erfenis verplicht”.

In 1975 ondertekende Palme het besluit om Zweden om te vormen tot een multiculturele samenleving (propositie 1975: 26 ). De inscriptie kan niet alleen dienen als herinnering aan degenen die nu worden aangespoord om niet alleen op het plein te komen, maar ook aan de politie en politici die de situatie op het plein tolereren.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


De politie waarschuwt voor rassenoorlog in het centrum van Göteborg

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael Laudahn
2 jaren geleden

Torg is geen stadsdeel maar een plaats. Järntorget betekent iets als ‘het ijzerplein’.

https://www.google.com/maps/place/J%C3%A4rntorget,+413+04+G%C3%B6teborg,+Schweden/@57.6995883,11.9507164,17z/