Oostenrijk: 6 jonge Afghanen gearresteerd na het filmen van een nep-executie in een park

0
88

Oostenrijk – De dag na de aanslag in Wenen hebben zes jonge Afghaanse asielzoekers een nep-executie gefilmd en gepost op het terrein van paleis Pottendorf (district Baden). Burgemeester Thomas Sabbata-Valteiner (SPÖ) heeft een klacht ingediend, meldde het dagblad “Heute” donderdag.

De motivaties en achtergronden van de 14-17 jarigen zijn nog onduidelijk, de opname moet nog worden vertaald. Pas dan kan worden vastgesteld of er sprake is van een strafbaar feit.

De tieners zeiden volgens “Heute” dat dergelijke clips “volkomen normaal” waren in hun cultuur en dat het een grap was. FPÖ-president Norbert Hofer legde uit dat de video de spot dreef met de slachtoffers van de bomaanslag in Wenen en eiste dat de betrokkenen en hun ouders werden uitgezet: “Deze cultuur, waar deze jonge mensen het over hebben, past niet. in ons land.”


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Turkse jihadhorde bestormt kerk in Wenen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties