Indonesië: 4 Christenen vermoord, een onthoofd en een ander levend verbrand

0
241

Moslimextremisten die banden hebben met de jihadistische groep Islamitische Staat (IS) hebben vier christenen vermoord, waaronder een onthoofd en een ander levend verbrand, in een afgelegen dorp op het eiland Sulawesi, Indonesië, zeiden de autoriteiten zaterdag (28 november).

Deze mannen, gewapend met zwaarden en vuurwapens, arriveerden vrijdagochtend 27 november in het dorp Lembantongoa in het midden van het eiland, waarbij vier mannen omkwamen en de terreurlims een half dozijn huizen in brand staken, waaronder één waar gebeden en religieuze diensten werden gehouden, zei de politie.

Volgens de autoriteiten is deze aanval gepleegd door de Oost-Indonesische Mujahideen (de Mujahedin van Oost-Indonesië, MIT), gevestigd op het eiland Sulawesi, een van de tientallen radicale groeperingen in het land die trouw hebben gezworen aan ISIS.

We kwamen tot de conclusie dat de aanvallers inderdaad van MIT kwamen nadat we foto’s van leden van deze groep aan getuigen van de aanval hadden laten zien“, zei de plaatselijke politiechef Yoga Priyahutama.

De geïmproviseerde kerk was leeg ten tijde van de aanval, die ‘s morgens vroeg door ongeveer acht militanten werd uitgevoerd. “Gelukkig“, zei hij, “waren de meeste mensen op dat moment thuis”. Het dorpshoofd, Rifai, zei dat de vier slachtoffers mannen waren. Een werd neergestoken, een ander werd onthoofd, de derde werd bijna onthoofd en de laatste werd levend verbrand in zijn huis. Als deze aanslag inderdaad het werk is van MIT, zou het de eerste zijn sinds een antiterroristische eenheid vier jaar geleden haar leider vermoordde.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Meisjesschool in Pakistan leert meisjes onthoofden – roept op tot wraak tegen Frankrijk

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties