Algerijnse asielkolonisten in hongerstaking op Palma de Mallorca – Eisen kamer met uitzicht op zee

0
212

Op Ibiza, Spanje, kondigden Algerijnse migranten donderdag 19 november aan in hongerstaking te gaan. Ze hebben eisen gesteld aan de autoriteiten.

De spanningen liepen vorige week, donderdag 19 november, op in het s’Arenal hotel op Ibiza, waar Algerijnse migranten die aan boord van geïmproviseerde boten arriveren, worden ondergebracht. Volgens de lokale krant Ultima hora kreeg de Spaanse Guardia Civil een telefoontje met de mededeling dat een groep migranten een protestactie had georganiseerd.

De Algerijnse migranten hebben aangekondigd dat ze in hongerstaking zijn. Ze hebben eisen gesteld aan de autoriteiten. De demonstranten eisten dat er geen migranten meer aankomen in dit hotel dat volgens hen te krap is geworden.

Algerijnse migranten willen meer vrijheid

Algerijnse migranten willen niet langer 24 uur per dag in hun hotel worden opgesloten. Volgens de Spaanse media claimen zij het recht op bewegingsvrijheid. Algerijnse migranten willen naar eigen goeddunken het hotel binnenkomen en verlaten, waarvan de toegangsdeuren worden bewaakt door een politiepatrouille.

Het s’Arenal hotel heeft volgens dezelfde bron verschillende incidenten geregistreerd sinds de autoriteiten besloten om migranten op te vangen die vanuit Algerije naar Spanje kwamen.

Diefstallen, vechtpartijen en zelfs ongepast gedrag jegens hotelpersoneel zijn gemeld. Volgens Ultima Hora klaagde een Algerijnse migrant die onlangs in dit hotel was aangekomen dat hij geen uitzicht op zee had in de kamer waarin hij was geplaatst.

Politie-unie roept op tot blokkering van visa

Geconfronteerd met de massale aankomst van migranten en na de herhaalde incidenten die werden gemeld in het hotel waar ze vastzaten, heeft een politiebond in Spanje meer vastberadenheid van de autoriteiten in het land geëist.

De organisatie Alternativa Sindical vraagt ​​de regering onder voorzitterschap van Pedro Sanchez om de toekenning van visa aan Algerijnen en Marokkanen te blokkeren, aangezien deze landen weigeren de terugkeer van migranten die illegaal in Spanje aankomen te accepteren.

De vakbond roept de Spaanse autoriteiten op te doen wat hun Franse buren hebben aangekondigd om druk uit te oefenen op de regeringen van de landen aan de zuidkust van de Middellandse Zee.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Asielcriminelen plunderen Samos na aardbeving

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties