De man die Joe Biden van plan is te benoemen als zijn nationale veiligheidsadviseur als hij wordt ingehuldigd als president, vertelde Hillary Clinton dat Al Qaeda “aan onze kant staat in Syrië” in een e-mail uit 2012. Jake Sullivan was destijds directeur beleidsplanning bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en werd vervolgens de nationale veiligheidsadviseur van de toenmalige vicepresident Joe Biden.

Sullivan beweerde dat Al Qaeda (“AQ”) in overeenstemming was met de Amerikaanse belangen in een e-mail aan Hillary Clinton die door Wikileaks werd gelekt.

Islamitische rebellen die proberen het Alawitische Ba’ath-regime van de Syrische president Bashar al-Assad omver te werpen, zijn zwaar geïnfiltreerd door jihadistische elementen, zoals Al-Qaeda. Het neoliberale establishment op Buitenlandse Zaken heeft lang geprobeerd de Syrische rebellen bij te staan, in een poging om Assad al in 2010 uit de macht te zetten.

Aan Al-Qaeda en ISIS-gelieerde jihadisten hebben sindsdien geprobeerd christenen en Alawitische minderheden uit Syrië te zuiveren, in sommige gevallen gebruikmakend van Amerikaanse wapens die ofwel in verkeerde handen waren gevallen of werden opgeëist door terroristische elementen. Dankzij Westerse steun voor jihadistische rebellen heeft het bloedige en schijnbaar eindeloze Syrische conflict jarenlang kunnen voortduren, wat op zijn beurt een vluchtelingencrisis in Europa heeft veroorzaakt.

Het valt te vrezen dat Joe Biden weer de nadruk zal leggen op regime change in Syrië als een prioriteit van het buitenlands beleid, ondanks de informatie die inmiddels wijd en zijd bekend is over wie die zogenaamde Syrische ‘rebellen’ in werkelijkheid zijn.

Biden heeft andere ‘progressieve’ oorlogshaviken voorgesteld om de hogere functies in zijn regering te bemannen, waaronder de voorvechter van de oorlog in Irak Tony Blinken als minister van Buitenlandse Zaken.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Documenten onthullen hoe de Biden-misdaadfamilie militaire geheimen aan het Chinese leger verkocht

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties