Hongarije en Polen hebben geen andere keuze dan samen op te staan tegen de EU

Brussel en Soros willen Polen en Hongarije op de knieën dwingen

0
422

Net als in zoveel andere tijden in hun geschiedenis bevinden Hongarije en Polen zich nu weer in een positie waarin ze hun krachten moeten bundelen om hun vrijheid te verdedigen, schrijft Magyar Nemzet-columnist László Néző:

Dertig jaar geleden, toen we eindelijk van de beklemmende greep van het communisme verlost waren, dachten noch de Polen noch de Hongaren dat zulke vreselijke tijden opnieuw konden aanbreken en dat we weer samen voor onze vrijheid moesten opkomen.

Zestien jaar geleden toen beide landen tot de Europese Unie toetraden, dacht geen van ons beiden dat dit bondgenootschap op een dag zo’n kant op zou gaan dat het steeds meer zou gaan lijken op waar we aan ontsnapt waren. Nu lijkt de Europese Unie steeds meer op de Sovjet-Unie.


LEES OOK:

Polen moet voorbereid zijn op Polexit, waarschuwt topconservatieve redacteur


Natuurlijk zijn de heren in Brussel “goed opgeleide heren”, en er is geen behoefte aan een leger of aan tanks om een land te dwingend hun wil op te leggen.

“In een rechtsstaat is geld een wapen,” en de rechtsstaat zelf is vandaag de dag een wapen geworden. De strijd van Warschau en Boedapest met Brussel gaat niet of niet alleen over geld.

De bureaucraten in Brussel en de George Soros-factie in het Europees Parlement zijn echter niet geïnteresseerd in geld. Ze willen Hongarije en Polen op de knieën dwingen omdat deze twee volkeren een gevaarlijk precedent kunnen scheppen in de unie, die heeft aangetoond dat het mogelijk is om een Europees land op te bouwen met behoud van de voordelen van onze soevereiniteit, onze nationale zelfbeschikking, onze tradities en onze christelijke cultuur. Dit is onaanvaardbaar voor Brussel en de westerse staten die nu volledig voor alles zijn wat tegen die waarden indruist.


LEES OOK:

Hongarije en Polen spreken veto uit tegen begroting EU-dictatuur


De Poolse en Hongaarse veto’s zijn ook een soort onafhankelijkheidsoorlog, want we willen geen Europese Verenigde Staten, we willen geen immigratieland zijn en we willen niet volledig ondergedompeld worden in het globalistische moeras.

Wat het einde van deze strijd ook moge zijn (we zullen zeker winnen!), het feit dat de Poolse en Hongaarse premiers gisteren gezamenlijk hebben aangekondigd dat geen van beide het andere land zal laten vallen, is een fantastisch moment in de geschiedenis van de twee volkeren.

Het is een teken van een gemeenschappelijk lot dat ook andere volkeren en regeringen moed kan geven. Het toont aan dat noch Brussel noch Soros almachtig zijn, en net zoals de Polen en Hongaren de Russische, Pruisische en andere bezettingen hebben overleefd, zal Brussel ook niet eeuwig blijven bestaan. Zoals Mateusz Morawiecki opmerkte, is de EU op de weg om uit elkaar te vallen, net als een andere unie decennia geleden.

Wij Hongaren en Polen hebben vandaag de dag geen andere mogelijkheid dan voor onszelf op te komen. Niet ten nadele van de Europese Unie of andere lidstaten, maar voor onze eigen landen. Zoals Viktor Orbán zei: “Dit is onze vaderlandslievende plicht. Ga Polen, ga Hongaren!”


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Orbán: George Soros is Europa’s grootste bedreiging

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties