Afrikaan steekt bus met schoolkinderen in brand in Italië

2
15307
Brandende bus- YouTube

Een 47-jarige Afrikaanse buschauffeur werd woensdag door de Carabinieri gearresteerd nadat hij een bus met Italiaanse schoolkinderen had gekaapt en de bus in brand had gestoken. De Senegalese migrant bond de handen van de kinderen vast met tie-wraps in een poging hen te doden, aldus bronnen.

De terreur die de Afrikaan op de kinderen in de bus losliet, duurde bijna 40 minuten. De Senegalese aanvaller zei dat hij boos was op het migratiebeleid van de regering en nam de telefoons van zijn passagiers in beslag terwijl hij hen vertelde dat niemand het zou overleven.

De aanvaller Ousseynou Sy kaapte de bus met 51 leerlingen van een middelbare school in de noordelijke provincie Cremona. Sy, oorspronkelijk afkomstig uit Senegal, heeft een strafblad en is sinds 2004 Italiaans staatsburger.

Hij zei dat hij zelfmoord wilde plegen en “de verdrinkingen in de Middellandse Zee wilde stoppen”, aldus bronnen, en beval een leraar om de handen van de kinderen vast te binden met tie-wraps. De leraar bond slechts vier of vijf van de kinderen vast, en zo losjes dat ze zich daarna gemakkelijk konden bevrijden, zo meldden lokale bronnen aan de media.

“Niemand zal het overleven,” vertelde de aanvaller zijn slachtoffers na het kapen van het voertuig buiten San Donato bij Milaan, volgens Provinciaal Carabinieri Commandant Luca De Marchis.

Maar één jongen, een 13-jarige, slaagde erin zijn telefoon te verbergen voor de aanvaller en de politie te bellen. Voordat de politie kon ingrijpen, had de verdachte ook geprobeerd om door een wegversperring te rammen.

Toen de politie de bus uiteindelijk stopte, probeerde de migrant uit het voertuig te ontsnappen terwijl hij het in brand stak, nadat hij benzine in het voertuig had gegoten. Maar de Carabinieri slaagde erin de kinderen in veiligheid te brengen door de achterste ruiten in te slaan.

“De vlammen braken uit terwijl sommige kinderen nog binnen waren”, bevestigde de kolonel aan het Italiaanse dagblad La Reppublica. “Op dat moment van grote opwinding besloot de Senegalees om uit de bus te stappen, maar hij werd tegengehouden – hij heeft brandwonden aan zijn handen.”

De verdachte gaf toe een keukenmes te hebben meegenomen, maar ontkende dat hij een pistool had, hoewel sommige getuigen zeggen dat ze er een glimp van hadden opgevangen.

Twaalf kinderen en twee volwassenen werden naar het ziekenhuis gebracht na het inhaleren van rook, aldus de bronnen. De bus was zwaar beschadigd en is afgeschreven.

Een vriend van de jongen die zijn telefoon verborg, een 12-jarige, zei dat zijn vriend “helder van geest was, hij was slim. De chauffeur nam al onze telefoons mee, maar hij slaagde erin er een te houden en belde de Carabinieri“.

Sy zal worden geconfronteerd met mogelijke beschuldigingen van ontvoering, poging tot massamoord, het veroorzaken van brand en verzet tegen arrestatie, aldus gerechtelijke bronnen. “Het was een wonder dat ze het hebben overleefd en we moeten de Carabinieri daarvoor bedanken”, zei de Milanese aanklager Francesco Greco.

Greco zei dat Sy had toegegeven dat zijn acties met voorbedachte rade waren geweest. De aanklagers zeiden dat ze momenteel probeerden vast te stellen of Sy, die in dienst was van de autobusfirma Autoguidovie, geschikt was om te rijden.

Sy had een strafblad voor rijden onder invloed in 2007 en in 2018 kreeg hij een voorwaardelijke straf voor seksueel geweld van kinderen. Het bedrijf Autoguidovie bracht een verklaring uit waarin stond dat “de man, onze medewerker sinds ten minste 2002, sinds 2004 fulltime in dienst was. Door de jaren heen heeft hij nooit enige onbalans getoond, noch hebben we ooit klachten ontvangen over zijn gedrag als chauffeur. We waren niet op de hoogte van zijn strafblad ”.

*Archief artikel – maart 2019


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Lombardije overspoeld door buitenlandse criminelen: ze verkrachten, stelen en moorden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
h.f.feye
h.f.feye
2 jaren geleden

het is een goed idee om dit volk binnen je land grenzen te halen.
het zijn niet allemaal verkrachters,dieven en moordenaars er zijn ook goede mensen uit die landen maar die zijn allemaal nog thuis en nog niet hier maar komen doen ze nog met deze slappe en laffe regering

Johan
2 jaren geleden

Please let me know if the bus driver was white or black!! You say he was Afrikaans and that will make him white!! Please report correctly!