In de vroege uren van gisteravond, rond één uur, werd het standbeeld van de Madonna op Piazzale Giovannacci in Marghera onthoofd door een islamitische immigrant: de moslim verwijderde haar hoofd en hakte haar handen af. Dankzij het videobewakingssysteem is de dader geïdentificeerd en gearresteerd.

Er werd alarm geslagen door een bewoner die aanwezig was, maar in plaats van de crimineel neer te hoeken, belde hij de politie. De politie kwam ter plaatse, hoorde de getuigenis en begon de zoektocht. Ze vonden hem even later, niet ver weg: een 31-jarige Palestijn, legaal in Italië en houder van een door België afgegeven reisdocument voor vluchtelingen. De beelden die door een van de camera’s in het gebied waren gemaakt, bevestigden de identiteit van de man, die werd aangeklaagd wegens het beledigen van een religie door dingen te beschadigen.

Vox News schrijft cynisch:

“We ontvangen ook ‘vluchtelingen’ uit België. De EU is iets geweldigs.”

Een daad die onze stad, onze geschiedenis en onze waarden beledigt“, reageert de burgemeester van Venetië Luigi Brugnaro. “Ik gaf onmiddellijk de opdracht aan de technici van de openbare werken, om het beeld prompt te repareren en in zijn glorie te herstellen. De restauratiewerkzaamheden zijn “al begonnen”“, voegde de burgemeester eraan toe.

https://twitter.com/RadioSavana/status/1331968887139741698


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Bootmigranten tonen hun messen – Matteo Salvini: Moeten we hen ook verwelkomen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties