Honderden moslims uit heel Europa reisden maandag naar een clanbegrafenis in Bremen. De veiligheidsautoriteiten hebben zich onthouden van het afdwingen van enige vorm van coronaverordeningen zoals bijvoorbeeld door het gebruik van waterkanonnen – omdat de moslimgasten zich “onredelijk” toonden.

Een begrafenis met honderden islamitische rouwenden op maandag op een begraafplaats in Bremen-Vegesack heeft geleid tot een grote politieoperatie. Volgens de politie was de begrafenis van een clanleider uit Libanon. Meer dan 400 gasten uit heel Europa stonden voor het graf van de clanleider.

Dit heeft geleid tot verschillende schendingen van de corona-contactbeperkingen en de hygiënevoorschriften, die nu met volle kracht tegen Duitse burgers worden afgedwongen. Maar omdat moslims heilig zijn en bovendien een Arabische clan, heeft de politie zich onthouden van het handhaven van de regels – zoals bijvoorbeeld bij burgers die vreedzaam demonstreren tegen coronamaatregelen – door middel van waterkanonnen.

Clanleden schenden de Corona-regels

Volgens MK had de politie met een verantwoordelijke – een neef van de overledene – gesproken en hem gevraagd het gedrag van de rouwenden dienovereenkomstig te beïnvloeden. De clan had zaterdag al de aandacht getrokken door een ongeoorloofde begrafenisplechtigheid in Blumenthal. Tenten waren opgezet in een achtertuin, en tot 50 mensen hadden zich hier verzameld.

“De politieagenten spraken de rouwenden aan, waarvan de meesten onwetend en onredelijk leken.” De officieren schreven 33 boetes uit voor overtredingen van de Corona-regels. En nee, weer werden er geen waterkanonnen gebruikt of werd de moslims met bruut politiegeweld tegen de grond geslagen zoals in Berlijn wel gebeurde.

Medio november had de politie al een moslimbegrafenisdienst in een moskee in het centrum van Bremen beëindigd, die door ongeveer 80 clanleden werd bijgewoond. Bovendien konden de Corona-afstandsregels niet worden nageleefd, omdat familieleden op elkaar in sloegen over een geschil. De politie moest de islamitische bijeenkomst pacificeren.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Duitsland heeft 30.000 potentiële islamitische terroristen binnen zijn grenzen, volgens Duitsland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties