Polen moet bereid zijn een EU te verlaten die steeds meer bereid is haar liberale politieke ideologie aan het land op te dringen, waarschuwt hoofdredacteur Paweł Lisicki.

Hoewel het niet wenselijk is dat Polen de Europese Unie verlaat, gezien het huidige gespannen politieke klimaat, moet het land zich op dat scenario voorbereiden, zei de hoofdredacteur van het conservatieve weekblad Do Rzeczy, Paweł Lisicki, in een interview.

Do Rzeczy kwam onder vuur te liggen omdat hij de kwestie Polexit op de omslag van zijn meest recente publicatie aan de orde stelde, wat Lisicki ertoe aanzette te reageren op zijn critici, bericht Remix.

Lisicki zei dat hij van mening is dat Polen de afgelopen jaren een EU heeft meegemaakt die Polen steeds meer aan de politieke ideologie van West-Europa onderwerpt.

Zestien jaar geleden werd ons verteld dat de EU een vorm van verdediging en vertegenwoordiging van Poolse belangen, waaronder economische, zou zijn. Veel Polen beschouwden de toetreding tot de EU als een beschavingssprong omdat het gemakkelijker was om geld en goederen over te dragen, het vervoer over het hele continent te vergemakkelijken, etc.“, vertelde Lisicki aan nieuwsportaal Polonia Christiana.

Plotseling bleek dat het lidmaatschap van de EU eigenlijk geassocieerd wordt met verschillende soorten radicale ideologieën en de elites van de EU zijn gegijzeld door die ideologieën, volgens Lisicki. Hij wees op de eerste toespraak van Ursula von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie waarin zij verklaarde dat zij alles in het werk zou stellen om ervoor te zorgen dat homopartnerschappen, huwelijken en adoptie door LGBT-koppels in alle lidstaten worden ingevoerd. Hij gaf aan dat dergelijke opmerkingen aantonen dat de EU gecentraliseerd wordt rond een progressieve politieke agenda die geen ruimte laat voor meningsverschillen.

In haar ogen betekent gelijkheid het gebruik van de macht van de staat om georganiseerde perversie op te leggen aan burgers en hen te dwingen praktijken te accepteren die in strijd zijn met de natuurwetten“, waarschuwde Lisicki.

Hij wees erop dat naast von der Leyen, de EU-commissaris voor gelijkheid, Helena Dalli, een programma voorbereidt dat staten zal straffen die niet respecteren wat de EU als mensenrechten beschouwt, maar wat velen in Polen zien als het opleggen van een buitenaards waardensysteem aan de Polen.

Lisicki is van mening dat de belangrijkste wet die van kracht zou moeten zijn, het recht op vrijheid van meningsuiting is. De hoofdredacteur zei dat de huidige situatie betekent dat ontaarde mensen hun perverse verlangens in het openbaar mogen uiten en dat gewone mensen verplicht zijn deze te respecteren en te accepteren – en wie zich hiertegen verzet wordt haatdragend en fundamentalistisch genoemd. Een van deze mensenrechten in de ogen van EU-politici is ook het recht op abortus, het doden van ongeboren kinderen, dat door middel van nieuwe wetgeving in de hele EU in de wet zou moeten worden vastgelegd.

In de context van het verzet tegen deze programma’s verwees Lisicki naar het mechanisme van de rechtsstaat dat bedoeld is om Polen te straffen. Hij merkte op dat dit mechanisme is voorbereid door het Duitse voorzitterschap en de Europese Commissie zelf, die geen democratisch gekozen instelling is en sterk gepolitiseerd is.

Ik ben ervan overtuigd dat dit niets anders is dan een aanval op onze soevereiniteit. Dit is een dunne lijn, die niemand mag overschrijden“, verklaarde hij.

De cover van de laatste editie van het Do Rzeczy weekblad dat aanvallen uitlokte van zowel de PiS regering als de oppositie: “De EU moet worden verteld: Genoeg is genoeg. Polexit – we hebben het recht om het te bespreken.”

Lisicki waarschuwde dat als de Poolse rechtsstaat door de Europese Commissie zou worden geëvalueerd, er bepaalde vragen zouden moeten worden gesteld. Heeft Polen daadwerkelijk een nationaal parlement nodig hebben dat zijn eigen wetgeving kan opstellen? Is er überhaupt een Poolse regering nodig, of zullen de vertegenwoordigers van de gemeenten die met Brussel communiceren, voldoende zijn?

Hij zei dat hij er geen voorstander van is dat Polen de EU verlaat, omdat het daar veel te vroeg voor is, maar hij benadrukte dat Polen een scenario moet hebben dat op een dergelijke gebeurtenis is voorbereid.

Daarom is het volgens hem een goed moment om de Polexit-optie te bespreken.

We moeten voorbereid zijn op een worst-case scenario dat voorziet in het opbreken van de overeenkomst. Niet omdat we de overeenkomst niet willen, maar omdat het niveau van de overmoed van de Europese elites steeds zorgwekkender wordt. Ze worden erdoor verblind. Ik herinner u aan de verklaring van Von der Leyen [over LGBT-rechten]. Je moet schaamteloos zijn om de visie van een regenboog Europa in het openbaar te presenteren zoals zij dat deed,” verklaarde hij.

De woede en de aanvallen die onze redactie ten deel vielen over de cover van de 48e editie van onze krant tonen aan dat het niet helemaal waar is dat 75, 80 of 90 procent van de Polen de EU absoluut steunt,” legde Lisicki uit. Als dat het geval was, gelooft hij, zou niemand de moeite nemen om over de cover te praten.

Hij voegde eraan toe dat de meerderheid van de Polen misschien in de EU wil blijven omdat ze in een compromis geloven. Lisicki waarschuwde echter dat wanneer zij zich realiseren dat een compromis leidt tot verlies van vrijheid, als de druk vanuit Brussel zal toenemen en het aantal voorbeelden van inmenging zal toenemen, er meer mensen zullen beginnen te twijfelen of naar een andere oplossing zullen zoeken.

“Zullen Poolse ouders toestaan dat de staat hen, zoals nu in veel EU-landen, het recht op de opvoeding van hun eigen kinderen ontneemt? Ik betwijfel het,” zei Lisicki.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Hongarije en Polen spreken veto uit tegen begroting EU-dictatuur

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties