Trump onderschrijft ‘initiële protocollen’ voor de machtsoverdracht naar Biden

0
116

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de General Services Administration opgeroepen “te doen wat er gedaan moet worden” om de presidentiële overdracht in gang te zetten, maar beloofde te blijven vechten om de verkiezingsuitslag in de rechtbanken te betwisten.

Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump verkiezingsfraude blijft claimen, heeft Joe Biden nu het groene licht gekregen van de GSA, de General Services Administration, om met de machtsoverdracht te beginnen.

De GSA, die Biden als de waarschijnlijke winnaar beschouwt, heeft een document ondertekend dat de linkse kandidaat 6,3 miljoen dollar geeft voor onder meer personeel om het Witte Huis over te nemen.

Donald Trump geeft echter niet op. Op Twitter schrijft hij dat hij nooit zal toegeven aan verkiezingsfraude.

De verklaring van GSA is een “indirecte erkenning” van Biden als de nieuwe president.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1331013908971261953

Trump suggereerde op twitter dat GSA-hoofd Emily Murphy het proces maandag zou beginnen, met het argument dat dat ‘in het beste belang van het land’ zou zijn na weken van juridische uitdagingen door zijn campagneteam.

Murphy weigerde tot nu het document te ondertekenen dat het team van Biden zou machtigen om toegang te krijgen tot transitiefondsen en het proces serieus te beginnen. Maandag gaf ze echter groen licht door meer dan twee weken na de verkiezingen het document te ondertekenen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties