Het leger is een van de officiële instanties in Argentinië die een quotum van 1% van de travestieten, transseksuelen en transseksuelen op zal moeten opnemen, in toepassing van een regeringsdecreet, meldde de lokale pers.

Op 4 september heeft de regering van de Peronistische president Alberto Fernandez een decreet uitgevaardigd waarin staat dat het aan staatsorganen opgelegde quotum bedoeld was om “een begin te maken met het rechtzetten van de (rechten)schendingen die historisch gezien zijn begaan tegen travestieten, transseksuelen en transseksuelen”.

Bronnen in het ministerie van Defensie, geciteerd door Argentijnse media, gaven aan dat aan legercommandanten en -leiders was gevraagd om rapporten te maken over “de bestaande situatie” met betrekking tot de naleving van deze norm, bericht Le Figaro.

De wet bepaalt dat “ten minste 1 procent van de posten moet worden bezet door travestieten, transseksuelen en transseksuelen die aan de eisen voldoen”. De uiterste datum van 30 november is vastgesteld voor het leger om aan dit decreet te voldoen.


eld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:


Londen: Tiener in elkaar geslagen door transgenders

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties