Een 82-jarige man in Skåne wordt uit een verpleeghuis gezet, ondanks het feit dat zijn beenblessure niet is genezen en dat hij lijdt aan zowel longontsteking als oogontsteking. 

De familie heeft tevergeefs beroep aangetekend bij de gemeente, die volgens hen de beslissing niet heeft genomen op basis van de zorgbehoefte van de oudere, maar om kosten te besparen.

Het is Ölyckes tijdelijke accommodatie in de gemeente Eslöv die na 22 dagen heeft besloten Nils-Erik Tengberg naar huis te sturen. In het voorjaar viel Nils-Erik en brak zijn dijbeen, die werd geopereerd maar sindsdien voor complicaties en een nieuwe ingreep heeft gezorgd. Nu is hij afhankelijk van een rolstoel om zich te verplaatsen omdat hij zijn been niet kan gebruiken.

Zoon: “Goedkoper om hem naar huis te sturen”

De zoon is ervan overtuigd dat het plotselinge besluit gaat over de prioriteiten van de gemeente om geld te besparen. Verder zegt Per dat het een uur kan duren voordat de thuiszorg alarmoproepen beantwoordt, wat een 82-jarige die niet alleen kan opstaan ​​niet helpt.

“Het is voor hen natuurlijk iets goedkoper om hem thuis te hebben. Maar hij is 82 jaar oud en heeft in zijn leven nooit iets anders gedaan dan werken. Het is vreselijk om hem te horen roepen en huilen als hij zegt dat ze hem naar huis moeten sturen voordat hij genezen is”, vertelt Per aan Skånska Dagbladet.


LEES OOK:

Grote investeringen in migranten – nu kan de gemeente geen melk betalen voor schoolkinderen


Niet-begeleide minderjarigen werden in hotels behandeld

Uit een online review blijkt ook dat de gemeente miljoenen heeft geïnvesteerd in de opvang van migranten. Het blijkt onder meer dat er 30 kamers zijn geboekt voor migranten bij Hotel Sten Stensson in het centrum van de gemeente. Het is onduidelijk hoe lang deze kamers werden gebruikt tijdens de migrantenchaos.

Toen het verantwoordelijke hoofd van de administratie door de lokale pers werd gevraagd wat de opvang van niet-begeleide minderjarigen kost, zei ze dat ze geen antwoord kon geven, maar in plaats daarvan zei ze “geen idee”.

Miljoenen aan sociale uitkeringen

In november 2017 vestigde de lokale pers opnieuw de aandacht op de stijging van de kosten. Op dat moment had de gemeente alleen al in die maand 3,3 miljoen SEK aan sociale uitkeringen betaald, een bedrag dat onder meer werd verklaard door een grotere opvang van migranten.

Uit het jaarverslag over 2019 blijkt dat de gemeente Eslöv 8,2 miljoen Zweedse kronen heeft betaald aan particuliere actoren voor de opvang van zogenaamde niet-begeleide minderjarigen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Zweden: Gemeente dwingt peuters om minder te eten – na de aankoop van miljoenenvilla’s voor migranten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties