Pakistaanse minister van mensenrechten: Frankrijk behandelt moslims zoals de nazi’s Joden behandelden

0
100
Shireen Mazari

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde zaterdag krachtig de “verfoeilijke en valse” opmerkingen van een Pakistaanse minister over president Emmanuel Macron en zijn betrekkingen met de moslimbevolking in Frankrijk.

Een lid van de Pakistaanse regering sprak vandaag op sociale netwerken in termen die zeer schokkend en beledigend zijn jegens de president van de Republiek en ons land“, aldus de verontwaardigde Franse diplomatie, die deze woorden kwalificeert als “schaamteloze leugens, doordrenkt met een ideologie van haat en geweld“.

De Pakistaanse minister van Mensenrechten Shireen Mazari zei eerder in een tweet dat “Macron moslims aandoet wat de nazi’s de joden hebben aangedaan“, en beweerde dat “moslimkinderen een identificatienummer moeten hebben, zoals Joden werden gedwongen om de gele ster op hun kleding te dragen om te worden geïdentificeerd”. Informatie die formeel wordt tegengesproken door de Franse regering.

Anti-Franse demonstraties

Pakistan moet deze opmerkingen rechtzetten en de weg vinden naar een dialoog op basis van respect“, benadrukt de woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken. Pakistan is sinds september het toneel van anti-Franse demonstraties, vaak stormachtig, na de heruitgave van de cartoons van de profeet Mohammed door het satirische weekblad Charlie Hebdo.

Enkele duizenden mensen hebben onlangs gedemonstreerd in Islamabad om te protesteren tegen de verklaringen van Emmanuel Macron waarin hij het recht op het maken van cartoons verdedigde in naam van de vrijheid van meningsuiting, tijdens het eerbetoon aan Samuel Paty die werd onthoofd na het tonen van dergelijke tekeningen aan zijn klas.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Pakistaanse imam wil atoombom op Frankrijk gooien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in