Frankrijk: Gecontroleerd door de politie, had hij op zijn certificaat geschreven dat hij erop uit ging om “een vent te schoppen”

1
225

In Frankrijk mag je alleen je huis verlaten als je een document bij je hebt waarop je de reden ingevuld hebt dat je onderweg bent. Zaken als werk en noodzakelijke boodschappen zijn legitieme redenen onder de strenge lockdown.

Hij was duidelijk heel vastbesloten. De politieagenten van Lannion (Côtes-d’Armor) zagen in de nacht van donderdag op vrijdag een man met verdacht gedrag nabij het station. Toen ze dichterbij kwamen, probeerde hij zich te verstoppen, legt Le Télégramme uit. Wat deed hij buiten tijdens de lockdown? De politie besloot door te gaan met haar controle.

De man had ook een stiletto bij zich.

De verdachte had een stiletto mes bij zich en was dronken. De 39-jarige vertelde de politie dat hij wachtte “op iemand om hem in elkaar te slaan”, vertelde politiecommandant Daniel Kerdraon aan het regionale dagblad.

De man had ook gezorgd voor het invullen van zijn denigrerende exit-attest waarop hij om 22.10 uur het motief had geschreven: “een vent in elkaar trappen”.

Hij werd gearresteerd, eindigde zijn nacht op het politiebureau en kreeg een boete van 135 euro wegens het niet naleven van de lockdown. Daarnaast wordt hij deze maandag door de politie gehoord vanwege het verboden wapen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Het is elke avond oorlog in tientallen Franse steden – 150 districten zijn al compleet verloren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
2 jaren geleden

Vraag mij af wat men zoal schrijft voor reden op het document, wanneer men de drang voelt voor een bezoek aan een prostitué?

Oké een grapje maar hoe staat het met het handhaven van de avondklok voor de illegale niet westerse personen geloof alleen al in Parijs zo’n 400.000 uitgeprocedeerde of totaal illegaal verblijvende personen telt waarvan wordt beweerd dat 55% analfabeet is.

Of zal de Franse gendarmerie een oogje toeknijpen wanneer zo’n niet westerse kansparel zich op straat bevindt tijdens de avondklok zullen die lieden een privilege hebben zodat de agenten in kwestie, de boel frustreren door hen doorgang te verlenen.