De Turkse horden beginnen met de vernietiging van kerken – Armeense St. Johannes de Doper kerk in Shushi vernield

0
654

Het duurde niet lang voor er gebeurde wat velen vreesden: Nadat de zwaar bevochten gebieden van Nagorno-Karabach door het christelijke Armenië aan het islamitische Azerbeidzjan zijn afgestaan bij een meer dan twijfelachtige overgave door de Soros-premier van Armenië, Pashinyan, beginnen de Turko-Azeri horden daar met het ontheiligen en vernietigen van kerken.

Een soortgelijke situatie is in Europa bekend van de Kosovo-oorlog, waar islamitische Albanezen alle orthodoxe kloosters en kerken hebben vernietigd na hun triomf. De overgave door Pashinyan aan Turkije is dus niet alleen een verraad van de Armeniërs, maar ook van alle christenen in de regio. Een regio die wordt beschouwd als de oudste plaats van het christendom na het Heilige Land.

Jihadisten ontheiligen kerken

Zoals te zien is op video’s en foto’s, zijn het waarschijnlijk vooral de jihadisten uit Syrië die door Turkije zijn binnengesmokkeld en die christelijke gebouwen en culturele plaatsen hebben aangevallen. Zo werd bijvoorbeeld de Armeense “Kanach Shame”-kerk uit 1818 in de stad Shushi, die aan Azerbeidzjan was weggegeven, slechts enkele dagen na de inname ervan verwoest:

De MoederStoel van de Heilige Etchmiadzin heeft het vandalisme van de St. Johannes de Doper (Kanach Zham) kerk in Shushi sterk veroordeeld, meldt Radio Armenia.

De acties van Azerbeidzjan tonen de decennialange politiek van dit land om alle sporen van de historische aanwezigheid van de Armeniërs in het historische land uit te wissen, zei de Moederstoel.

Zij riep de internationale gemeenschap en de betrokken organisaties op om dergelijke onaanvaardbare acties van Azerbeidzjan te veroordelen en dringend actieve stappen te ondernemen om dergelijke acties van vandalisme te voorkomen.

Lees hier alles over Armenië.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Armenië is verloren – Turkije en Rusland hebben bepaald en het Westen buitenspel gezet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in