De recent vrijgegeven studie van de FBI naar haatmisdrijven in 2019 is een emmer koud water over de door de leugenmedia veroorzaakte morele paniek van “blank supremacistisch geweld”.

De nieuwe FBI haatmisdaadstatistieken die op maandag zijn vrijgegeven, geven aan dat minderheden vaker haatmisdrijven begaan dan blanke Amerikanen. De gegevens in kwestie zijn afkomstig van meer dan 15.000 wetshandhavingsinstanties in het hele land.

De mainstream media heeft deze bevindingen geïnterpreteerd als het meest gewelddadige jaar voor “haatmisdrijven” in meer dan een decennium. Wat elke verslaggever weglaat is het enige nieuwswaardige element van dit rapport: zwarten, 13% van de Amerikaanse bevolking, zijn ruim oververtegenwoordigd als haatmisdadigers (24%).

De haatmisdaadstatistieken hebben de demografische gegevens van 6.406 haatmisdadigers uitgesplitst. 52% van de daders werd geteld als blanke. Het is al lang de gewoonte op federaal niveau om in demografische enquêtes de Latijns-Amerikanen in de categorie blank te tellen, omdat de eerstgenoemde categorie als etniciteit wordt geteld, in tegenstelling tot een rassencategorie.

Het aandeel blanke daders is waarschijnlijk veel lager omdat “Hispanics”, die als blank worden gecategoriseerd, zelfs als ze niet van Europese afkomst zijn, in een aparte grafiek worden geregistreerd als verantwoordelijk voor 10% van de haatmisdaden.

Deze cijfers houden geen rekening met hoe makkelijk het is om een blanke aan te klagen voor een haatmisdrijf en de moeilijkheden bij het aanklagen van niet-blanken voor een haatmisdrijf. In de Verenigde Staten worden bijna alle interacties tussen een vermeende blanke dader en een zwart persoon als haatdelicten aangeklaagd, terwijl het omgekeerde zelden voorkomt.

Vragen over de precieze raciale en etnische demografie van de Verenigde Staten zijn moeilijk te beantwoorden, maar de meest recente gegevens van de Amerikaanse census data geven aan dat niet-Spaanse blanken 60% van de nationale bevolking uitmaken.

De gegevens geven aan dat de blanke Amerikanen aanzienlijk ondervertegenwoordigd zijn als daders van haatdelicten.

Een uitsplitsing van de motieven in de geregistreerde haatmisdrijven toont aan dat ras en etniciteit in 57% van de gevallen het bepalende motief zijn. Religie en seksuele geaardheid zijn de andere twee meest voorkomende motieven voor haatdelicten.

Zwarte Amerikanen waren sterk oververtegenwoordigd in het demografische profiel van de haatmisdadigers, waarbij 24% van de daders als zwart wordt geteld, terwijl ze slechts 13% van de Amerikaanse bevolking uitmaken.

Zwarte Amerikanen worden aanzienlijk vaker het slachtoffer van haatdelicten dan andere demografische groepen. Zwarten waren 27% van de tijd het slachtoffer (2.000 slachtoffers) van meer dan 6.000 gedocumenteerde misdrijven, wat bijna het dubbele is van de nationale demografie van 13% in de bredere Amerikaanse bevolking.

De FBI telde 775 blanke slachtoffers van haatdelicten, en 693 Latino’s. (Er werd gevraagd naar demografische gegevens van de slachtoffers).

Een extra 14% van de haatmisdadigers werd beschreven als zijnde van een “onbekende” raciale bevolkingsgroep.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Black Lives Don’t Matter: In Columbus, Ohio, worden 82% van de moorden gepleegd door zwarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in