De Balkanroute, ooit “gesloten” verklaard, is zo vol gaten als een Zwitserse kaas.

Volgens de cijfers van de EU is het aantal illegale grensoverschrijdingen daar sinds vorig jaar meer dan verdubbeld. Daarentegen zijn er minder migranten en “vluchtelingen” de Middellandse Zee overgestoken, kondigde het EU-grenscontrolebureau Frontex aan.

In tegenstelling tot zijn verklaringen heeft de Oostenrijkse bondskanselier Kurz de “Balkanroute” blijkbaar niet afgesloten.

Volgens Frontex zijn in de eerste tien maanden van dit jaar meer dan 19.700 mensen zonder geldige papieren aangehouden op de Balkanroute. Ongeveer de helft van de illegalen waren Syrisch, een kwart kwam uit Afghanistan.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Sebastian Kurz wil de hele Balkan in de EU binnenhalen na de aanslag in Wenen door een Bosniër

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in