Het Witte Huis heeft besloten om in totaal 2500 troepen uit Afghanistan en Irak terug te trekken, waardoor de resterende militaire aanwezigheid van de Verenigde Staten in de landen aanzienlijk wordt verminderd.

Het besluit betekent dat het aantal Amerikaanse soldaten tot de jaarwisseling zal afnemen van 4.500 naar 2.500 in Afghanistan en van 3.000 naar 2.500 in Irak, meldt Newsmax.

De aankondiging heeft woede gewekt bij Democraten en Neo-cons en de grote mediabedrijven, die willen dat de oorlogen in het Midden-Oosten voortduren. Tijdens zijn verkiezingscampagne was Donald Trump echter duidelijk dat hij een einde wilde maken aan de “eindeloze oorlogen” die zijn voorgangers begonnen.

De stap zou het voor Joe Biden moeilijker kunnen maken om de oorlog opnieuw te beginnen als hij in januari tot president zou worden benoemd.

Werkelijke aantal troepen in Syrië hoger dan Trump wist

Het nieuws komt dagen nadat de voormalige Syrische gezant toegaf dat hij loog over de werkelijke aantallen militairen in Syrië.

“We speelden altijd spelletjes met de cijfers om onze leiding niet duidelijk te maken hoeveel troepen we daar hadden,” zei Jeffrey in een interview. Het werkelijke aantal troepen in het noordoosten van Syrië is “veel meer dan” de ruwweg tweehonderd troepen die Trump daar in 2019 wou achterlaten, bericht DefenseOne.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Genocide in de Oriënt: Het Westen vermoordt 329 mensen per dag in het Midden-Oosten – al 27 jaar lang

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties