De CEO’s van Facebook en Twitter worden gisteren door Amerikaanse senatoren voor de tweede keer in minder dan een maand gehoord over de rol van de sociale netwerken in het publieke debat in de Verenigde Staten.

Nadat Twitter links naar de ernstige onthullingen van de New York Post over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon had gecensureerd, werd Twitter-CEO Jack Dorsey opgeroepen voor een hoorzitting in de Senaat. Dinsdag was het weer tijd en deze keer werd Dorsey ook verantwoordelijk gehouden voor het markeren van berichten door Twitter over verdenkingen van onregelmatigheden en verkiezingsfraude in verband met de recente presidentsverkiezingen, waarbij het platform zijn eigen ‘waarschuwingsteksten’ begon te posten – iets dat onder meer president Donald Trump trof.

Net als in de vorige zaak met de New York Post, toen zowel Twitter als Facebook het artikel censureerden, is het de Republikeinse senator Ted Cruz die Jack Dorsey tegen de muur zet.

In Cruz ‘ nieuwe ondervraging met Dorsey verklaarde de senator dat Twitter optreedt als uitgever wanneer het de distributie van nieuws willekeurig censureert en markeert.

In het verleden mocht informatie over de vermeende Russische connecties van Trump ook gedurende meerdere jaren vrijelijk worden verspreid, iets waarvoor geen enkel concreet bewijs was en dat later als bedrog werd onthuld.

In het debat over de grote platforms zijn sommigen van mening dat deze de bescherming moeten verliezen die ze hebben op grond van artikel 230 van de Communications Decency Act, aangezien ze meer als uitgevers dan als neutrale platforms optreden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Silicon Valley, Big Tech en grote mediabedrijven worden beschuldigd van betrokkenheid bij verkiezingsfraude

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties