De Nieuw-Zeelandse politie besluit om de hijab in hun uniform op te nemen

1
201

“We hebben mensen nodig met verschillende capaciteiten, achtergronden en ervaringsniveaus. Diversiteit is essentieel voor ons om in de behoeften van de Nieuw-Zeelandse gemeenschappen te voorzien”, zei de nationale politie in een verklaring. Dit project zag het levenslicht op 11 november, na twee jaar ontwikkeling. 

De politieagente die dit nieuwe uniform inwijdde, kreeg veel aandacht in de media. Constable Ali was inderdaad betrokken bij de politie na de aanslagen in Christchurch, waarbij 51 mensen omkwamen in twee moskeeën in de stad.

“Ik realiseerde me dat er meer moslimvrouwen nodig waren bij de politie om de bevolking te ondersteunen”, vertelde ze aan de New Zealand Herald. Trots dat ze de hijab in haar professionele leven mag dragen, verzekert ze ons dat door haar te zien “meer moslimvrouwen mee willen doen”.

Als dit een primeur is in het land Oceanië, hebben andere wetshandhavingsinstanties deze praktijk al over de hele wereld geïmplementeerd. Zoals de BBC zich herinnert, droeg een Australische politieagente de sluier in 2004, terwijl de Londense agenten de toestemming kregen in 2006. In Nederland en Frankrijk is het dragen van de hijab voor de politie nog niet toegestaan.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Aartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
down_under?
down_under?
2 jaren geleden

Sinds die (domlinkse) vrouw daar premier is gaat het goed achteruit in Nieuw-Zeeland.
Diversiteit, weer zo’n veelgebezigde cliché-term van links. Onder het mom van diversiteit wordt alleen maar racisme beleid(t).