Marteldiefstal door moslims in Zweden – Ze werden levend begraven en kregen een stok in hun reet

0
170
© Politie / Holger Ellgaard Een van de daders, de 21-jarige.

Twee mannen uit het Midden-Oosten worden nu beschuldigd van de brute marteldiefstal tegen twee minderjarige jongens die een hele nacht werden misbruikt op een begraafplaats in Solna. Het blijkt dat onder meer de jongens levend zijn begraven en dat een van hen een stok in zijn kont heeft gekregen.

De mishandeling op de Noorder Begraafplaats in Solna Church duurde van zaterdagavond elf uur tot de jongens op zondagochtend 23 augustus ongekleed werden gevonden door passerende getuigen.

De twee mannen die vandaag worden aangeklaagd, zijn een 18-jarige Arabier en een 21-jarige geboren in Iran.

In de rechtszaak vat de officier van justitie het brute misbruik van de jongens samen. Onder andere werden ze levend begraven en kreeg een een stok in zijn kont geduwd.

Tijdens de marteling zijn de slachtoffers geslagen, getrapt, geschopt en verbrand met vuur of sintels. Ze werden vastgebonden, mond en ogen bedekt, gedwongen zich uit te kleden, in putten gedwongen en bedekt met takken, gras en bladeren en dreigden te worden onderworpen aan meer geweld, levend begraven te worden en met stokken in hun kont te worden gestoken”.

Volgens de aanklacht stak een van de daders een stok in de anus van een jongen.

Het duo wordt beschuldigd van ontvoering, in het bijzonder zware mishandeling, zware verkrachting, zware overval en mishandeling.

Volgens de officier van justitie moet de overval als ernstig worden beschouwd ‘deels omdat de daders extreme grofheid toonden door de slachtoffers met een mes aan te vallen, en deels omdat de daders de onbeschermde en kwetsbare positie van de slachtoffers meedogenloos uitbuitten door ze een hele nacht op een begraafplaats bloot te stellen aan geweld en bedreigingen”.


LEES OOK:

Het meisje zwaaide naar de politieauto toen Mohamed haar verkrachtte – de politie zwaaide terug en reed voorbij


De aanranding moet als buitengewoon ernstig worden beoordeeld “omdat de daad bijzonder leed veroorzaakte in de vorm van sterke doodsangst en grote psychologische spanning doordat de slachtoffers gedwongen werden om gedurende een hele nacht geweld te verduren op een begraafplaats”, stelt de aanklacht.

De mannen zitten sinds respectievelijk 25 en 26 augustus in hechtenis.

Voor zover uit het onderzoek naar voren is gekomen, is er geen eerdere connectie tussen de daders en de eisers“, zegt aanklager Anders Tordai in een opmerking.

Uit het onderzoek blijkt dat het primaire doel van de daden was om geld te krijgen“, vervolgt hij.

Een van de verdachten is een 21-jarige man, geboren in Iran, die in 2009 als kind naar Zweden kwam. Sindsdien is hij in Zweden veroordeeld voor herhaalde misdrijven. Afgelopen zomer werd hij nog veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf wegens brandstichting omdat hij in december vorig jaar sportauto’s in Gustavsberg in brand had gestoken. De andere dader is 18 jaar oud, de zoon van immigranten uit Tunesië, en hij is ook eerder het onderwerp geweest van justitie.

Het duo wordt ook beschuldigd van een zware overval op twee Zweedse tienerjongens op 11 juli 2020 in Hagalundsgatan in Solna. De overvallers sloegen en schopten de tieners, grepen een van hen in een wurggreep en richtten een pistool op de slachtoffers, aldus de aanklacht. De 18-jarige wordt ook beschuldigd van een overval op een winkel in Nybergs torg in Sundberg op 18 april 2020. Hij stal pruimtabak en sigaretten uit de winkel en een medewerker die probeerde de gestolen goederen terug te nemen, werd geschopt en bedreigd, aldus de officier van justitie.


Shokrallah verkrachtte het meisje totdat ze begon te bloeden – Rechtbank: “Geen misdrijf”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in