Diversiteitspolitie beschuldigd van seksuele misdrijven tegen kinderen

0
189
Screenshot BBC

In mei 2016 prees de BBC hoe de politie in West Yorkshire in Engeland een rekruteringspoging deed om “etnische minderheden” in het korps te krijgen. Een van de politieagenten die de leiding kreeg over het diversiteitsinitiatief was Amjad Ditta. Maar drie jaar later werd Ditta, ook wel Hussein genoemd, beschuldigd van zedendelicten tegen kinderen. Het proces wordt nu een jaar uitgesteld vanwege de coronasituatie.

Amjad Ditta werd in mei 2016 benoemd tot coördinator voor “positieve discriminatie” en hij vertelde de BBC dat de politie een afspiegeling moet zijn van de samenleving die zij bedient. Het initiatief kwam nadat voormalig premier Theresa May zei dat het aandeel “zwarten en Aziaten” bij de politie “niet voldoende was”. De term “Aziaten” wordt in Engeland vaak gebruikt om mensen uit Pakistan te beschrijven.

Vervolgd wegens zedendelicten tegen kinderen

Eind 2019 werd Ditta samen met 15 andere mannen aangeklaagd voor seksueel misbruik van drie meisjes van 13-16 jaar. De misdaden zouden tussen 2006 en 2009 zijn gepleegd en omvatten verschillende gevallen van verkrachting, seksueel misbruik, mensenhandel en het verstrekken van drugs aan de meisjes. Ditta was destijds ook een actieve politieagent. Hij is geschorst sinds de aanklacht is ingediend.

Alle beklaagden hebben een achtergrond uit het Midden-Oosten.

In de afgelopen jaren is het Verenigd Koninkrijk opgeschrikt door verschillende grote pedofilie schandalen waarbij mannen, voornamelijk uit het Pakistan, deel uitmaakten van grote pedofielennetwerken die Engelse meisjes hebben verkracht, verhandeld en misbruikt. De schandalen konden voortduren vanwege politieke correctheid waarbij politie en politici de grove misstanden negeerden uit angst om als racisten te worden bestempeld.


LEES OOK:

Brits kindermisbruikonderzoek weigert Pakistaanse kinderververkrachtingsbendes te onderzoeken uit angst voor racisme


Misstanden genegeerd vanwege politieke correctheid

Onder andere de Daily Mail berichtte eerder dit jaar over hoe politiechefs een oogje dichtknepen voor het misbruik, iets wat ze toegaven, omdat ze bang waren voor het creëren van “raciale conflicten”.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Na groepsverkrachting door Pakistanen: Slachtoffer beschuldigd van racisme

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties