Giovanni Sartori, politicoloog: “We staan ​​voor een ramp omdat we ons hadden voorgesteld de islam te kunnen integreren”

1
10151
giovanni sartori politologo

De politicoloog Giovanni Sartori over politieke correctheid: “Links heeft niet de moed om het probleem onder ogen te zien”

Giovanni Sartori, Florentijn, 91 jaar oud (bijna 92), beschouwd als een van de toonaangevende experts in de politieke wetenschappen op internationaal niveau, is al jaren een aandachtige waarnemer van de belangrijkste kwesties van vandaag: immigratie, de islam, Europa.

(vertaald uit Il Giornale).

Giovanni Sartori: ‘We staan ​​voor een catastrofe omdat we ons hadden voorgesteld de islam te kunnen integreren. Links heeft niet de moed om het probleem aan te pakken‘.

Meneer. Professor, zegt u met deze woorden dat onze toekomst op het spel staat?

“Er wordt veel onzin over deze woorden gezegd.”

Met deze woorden beginnen de linkse intellectuelen in Frankrijk als de rechtervleugel te klinken. Ze zeggen dat het multiculturalisme heeft gefaald, dat de stroom immigranten uit moslimlanden onweerstaanbaar is en dat de islam niet kan worden geïntegreerd in een democratisch Europa.

‘Dat zeg ik al decennia’

Ze spreken ook als de rechtervleugel?

‘Rechts en links interesseren mij niet, maar gezond verstand!  Ik spreek uit ervaring, omdat ik deze onderwerpen al vele jaren bestudeer, omdat ik probeer de politieke, ethische en economische mechanismen te begrijpen die de relaties tussen de islam en Europa reguleren, om oplossingen voor te stellen voor de ramp waarin we terecht zijn gekomen”.

Welke ramp?

‘Te geloven dat je op vreedzame wijze een enorme moslimbevolking, die vasthoudt aan een theocratisch monotheïsme dat geen onderscheid kan maken tussen politieke en religieuze macht, in een democratische westerse samenleving kunt integreren. Door dit misverstand is de oorlog uitgebroken.’

Waarom?

‘Omdat de islam, die de afgelopen twintig tot dertig jaar in extreme vorm is ontwaakt – ontstoken en klaar om te ontploffen en geholpen door nieuwe en steeds gevaarlijkere technologieën – een islam is die niet in staat is zich te ontwikkelen. De islam is een theocratisch monotheïsme van onze middeleeuwen. Sinds de Slag om Wenen hebben we deze twee feiten lange tijd genegeerd. Nu komen ze weer in botsing.’

Waarom kunnen we niet samenleven?

‘Omdat vrije samenlevingen, zoals het Westen, gebaseerd zijn op democratie, dat wil zeggen op volkssoevereiniteit. De islam daarentegen is gebaseerd op de heerschappij van Allah. En als de moslims dit principe in de westerse landen willen toepassen, is een conflict onvermijdelijk.’

Zeg je dat islamitische integratie onmogelijk is?

‘Ik zeg dat vanaf het jaar 630 de geschiedenis geen gevallen kan tonen dat islamitische integratie in een niet-islamitische samenleving is geslaagd. Denk aan India of Indonesië.’

Dus als de moslims in hun land leven onder de heerschappij van Allah, zal alles goed gaan, maar als ze in plaats daarvan….

“… als in plaats daarvan de immigrant naar ons komt en dit principe blijft cultiveren en onze ethisch-politieke waarden blijft verwerpen, betekent dit dat hij nooit kan integreren. In Engeland en Frankrijk vinden we zelfs een derde generatie jonge moslims die fanatieker en bozer is dan ooit”.

Maar multiculturalisme …

“Wat is multiculturalisme? Wat betekent het? Multiculturalisme bestaat niet. Links die het woord multiculturalisme hanteert, weet niet wat de islam is, maar houdt onwetende toespraken. Denk er over na. De Chinezen blijven Chinezen, zelfs na tweeduizend jaar, en leven vreedzaam naast hun tradities en gebruiken in onze steden. Maar moslims niet. In de privésfeer kunnen ze hun religie blijven belijden, maar politiek moeten ze onze heerschappij van volkssoevereiniteit aanvaarden, anders moeten ze vertrekken”.

Als een linkse het hoort, noemt hij je ‘xenofoob’.

‘Links zou zich moeten schamen. Het heeft niet de moed om het probleem onder ogen te zien. Het heeft zijn ideologie verloren om maar te deugen, het klampt het zich vast aan open grenzen die voor iedereen openstaan. Solidariteit is prima, maar dat is niet genoeg”.

Wat is nodig?

‘Regels. Immigratie naar Europa is onhoudbaar, het is veel te groot. Wie binnenkomt, moet een visum hebben, gewone documenten, een bepaalde identiteit. Degenen die hier illegaal wonen, moeten eruit worden gezet. En degenen die overblijven, mogen geen stemrecht hebben, anders zullen de moslims een politieke partij vormen, en met hun geboortecijfers zullen ze over 30 jaar een absolute meerderheid hebben. En we zullen onder de wet van Allah gaan leven. Ik woon al 30 jaar in de Verenigde Staten. Ik had alle rechten, maar geen het stemrecht. En ik was in orde.’

En de velen die op onze kusten landen?

‘Elke calamiteit kent verschillende fasen van crisis. Nu zijn we in de laatste fase van de oorlog – we zijn de aangevallen, en laat het heel duidelijk zijn – in een oorlog verdedig je jezelf met alle wapens die je kunt hebben, van drones tot raketten.

Wat zegt u?

‘Ik zeg dat territoriale wateren niet worden gerespecteerd in de oorlogsfase. De vliegtuigen worden naar de Libische kust gestuurd en de boten worden tot zinken gebracht voordat ze vertrekken. Uiteraard zonder de bovenstaande mensen. Het is het enige afschrikmiddel voor de aanval op Europa. Twee of drie gezonken schepen en ze zullen het opgeven. Dus als ze Europa willen binnenkomen, zullen ze gedwongen worden op zoek te gaan naar andere gewone, beter beheersbare manieren”.

De intellectuelen die altijd het Westen de schuld geven ..?

‘De intellectuelen zijn dom en zelfvernietigend. Ik weet heel goed dat de inquisitie een gruwel was. Maar deze fase van fanatisme is in het Westen al eeuwen voorbij. De islam daarentegen heeft dat niet. De islam heeft niet het vermogen tot ontwikkeling. Het is en blijft wat het 10 eeuwen geleden was. Het is een onbeweeglijke wereld, die nooit de industriële samenleving is binnengedrongen. Zelfs de rijkste landen als Saudi-Arabië niet. Ze hebben olie en ongelooflijk veel geld, maar ze produceren niets. Ze kopen alle afgewerkte producten uit het buitenland. Het is eigenlijk symbolisch voor hun cultuur, niet de industrie, maar de handel, de souk’.

Er wordt gezegd dat het contact tussen verschillende culturen beide partijen verrijkt.

‘Als er wederzijds respect is en de wil om samen te leven, ja. Anders is het geen verrijking, maar een oorlog. Een oorlog waarin het krachtigste wapen demografisch is, allemaal in hun voordeel.’

En wat doet Europa?

‘Europa bestaat niet. Men heeft nog nooit een dommer politieke constructie gezien dan dit Europa. Het is een monster. Het is zelfs niet in staat om de immigratie van mensen die voor tien procent van de prijs van een Europese werknemer werken te stoppen en daarmee de Europese economie kapot maken. Het is niet mijn Europa.’

Wat is jouw Europa?

“Een confederaal Europa, bestaande uit slechts de eerste zes / zeven lidstaten, waarvan de president ook het hoofd van de Europese Bank moet zijn om zowel politieke als economisch-financiële macht te hebben, en slechts één Hooggerechtshof zoals in de VS. Het Europa van Brussel met 28 landen en 28 verschillende talen is een dode entiteit. Een Europa dat zich wil uitbreiden tot Oekraïne … Belachelijk. Het weet niet eens hoe het ons tegen islamitisch fanatisme moet verdedigen”.

Hoe eindigt het met de islam?

“Nu we bij de zelfmoordterrorist zijn aanbeland, de martelaar voor het geloof die zichzelf opblaast te midden van burgers, betekent het dat de botsing zijn maximale omvang heeft bereikt.”

Archief artikel – januari 2016


Aartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Athanasia
Athanasia
2 jaren geleden

Schitterend artikel, 100% mee eens, ik vind ook dat we hier in het westen bewust de zaak hebben laten ontsporen. Er is zoveel wat we hadden kunnen doen. vrijheid van godsdienst is een mooi beginsel maar we hebben daarbij totaal niet stilgestaan, bij een min of meer feodale belevingsvorm daarvan, waarbij die godsdienst alles opeisend en alle geledingen van machtscentra en kultuur doordringt en hel hele dagelijse leven ermee geïmpregneerd is . Daar zaten we met onze , bidden voor het eten en slapen gaan en 1x in de week naar de kerk en ook dat is praktisch en grotendeels in onbruik geraakt.
We hadden ook wat moeten doen aan de ongebreidelde voortplantingsdrift van de islam en in feite, hebben we hierin zelfs faciliterend gewerkt, met royale kinderbijslag. dit hadden we moeten beperken tot de 1e 2 kinderen.
Andere vraag is de hoeveelheid moskeeën ook daar hadden we regulerend moeten optreden en vrijheid van godsdienst is leuk en aardig maar ik heb nooit begrepen, waarom die vrijheid moet leiden tot een soort indoctrinatieprogramma van jonge kinderen dus afschaffen al die op godsdienst gebaseerde scholen ook de katholieke en gereformeerde.
Zeer belangrijk is ook de grip, die het oude vaak 3 generaties verwijderde vaderland, nog steeds heeft op de allochtone bevolking, tot het vervullen van dienstplicht aan toe.
Dat zou allemaal per nu afgeschaft en ingeperkt moeten worden net als de dubbele nationaliteit, gewoon laten kiezen of het een of het ander.
En subiet stoppen met islamitische migratiestroom ons land kan echt niet meer mensen erbij hebben, we zitten al met teveel op een kluitje wat tot agressie leidt ( experiment met ratten ooit gedaan) Voeg daarbij nog de grote culturele verschillen en dat is een grote lont in een kruitvat .