Een arts die door de wannabe president Joe Biden is aangesteld om te adviseren over het coronavirus, wordt geconfronteerd met kritiek op een artikel dat hij zes jaar geleden schreef en waarin hij betoogde dat hij geen ambitie had om verder te leven dan de leeftijd van 75 jaar.

Het essay van Ezekiel Emanuel, een oncoloog die een van de 10 adviserende leden van de raad van bestuur is die Biden deze week heeft benoemd tot zijn coronavirus-taakgroep, schetste hoe hij geloofde dat tegen die tijd “creativiteit, originaliteit en productiviteit zo goed als verdwenen zijn voor de grote, overgrote meerderheid van ons”.

“Te lang leven is ook een verlies. Velen van ons zijn tegen die tijd gehandicapt, gaan wankelend achteruit, een toestand die misschien niet erger is dan de dood, maar desalniettemin beroerd is”, schreef hij in het stuk voor de oktober 2014 editie van The Atlantic: “Why I Hope to Die at 75.”

Hij zei dat Amerikanen geobsedeerd waren door gezondheidsremedies in een “dappere poging om de dood te bedriegen en het leven zo lang mogelijk te verlengen,” en dat “ik dit streven verwerp. Ik denk dat deze manische wanhoop om het leven eindeloos te verlengen misleidend en potentieel destructief is”, bericht Newsweek.

“Om vele redenen is 75 een vrij goede leeftijd om te stoppen,” zei Emmanuel, die 63 is. Hij schreef dat hij medische behandelingen zoals griepprikken zou afwijzen en dat “als er een grieppandemie zou uitbreken, een jongere die nog een heel leven moet leven het vaccin of andere antivirale middelen zou moeten krijgen”.


LEES OOK:

Groot-Brittannië: De politie zal huizen binnengaan en Kerstdiners opbreken als families lockdown regels negeren


Emanuel maakte in het stuk duidelijk dat hij een tegenstander was van door een arts geassisteerde zelfmoord, en dat hij niet wilde dat hij 75 jaar zou worden en dan gewoon zou sterven.

Velen gingen naar de sociale media om de lastige vragen die Emmanuel heeft opgeworpen te benadrukken, aangezien hij een rol zal spelen in de bescherming van de ouderen tegen COVID-19, om nog maar te zwijgen van het feit dat Biden zelf 77 is.

President Donald Trump’s campagne-account @TeamTrump tweeted: “Biden’s Pick for Coronavirus Task Force zei: “Te lang leven is ook een verlies,” en “Sterven op 75 zal geen tragedie zijn.”

Witte Huis pers secretaris Kayleigh McEnany tweette: “@JoeBiden ‘s COVID task force pick, Dr. Ezekiel Emanuel, over waarom het leven niet de moeite waard is om te behouden na 75.”

De gastheer van de Daily Wire’s The Matt Walsh Show twitterde naar zijn 517.000 volgers: “Het coronavirus doodt onevenredig veel mensen die 75 jaar of ouder zijn. De coronavirus-adviseur van Joe Biden heeft in het verleden betoogd dat mensen die ouder zijn dan 75 jaar beter af zouden zijn als ze dood waren. Wat kan er fout gaan?”

Republikeinse Senator voor Arkansas, Tom Cotton, twitterde: “Amerikanen willen ons land openstellen, geen enge bio-ethici die graag voor God spelen.”

Conservatief politiek commentator Liz Wheeler tweette: “Dus Biden kiest Zeke Emanuel voor zijn COVID task force. Emanuel wil op zijn 75ste sterven. Hij beweert dat het leven niet moet worden verlengd. Zegt dat oude mensen niet bijdragen aan de maatschappij. Hij zegt dat hij gezondheidszorg zal weigeren, zelfs een griepprik. Maar nu zal hij de ouderen van ons land “beschermen” tegen COVID?!

Emanuel is Vice Provost for Global Initiatives aan de Universiteit van Pennsylvania. Newsweek heeft contact opgenomen met Emanuel voor commentaar via de universiteit.

Hij zei deze week dat het 12 maanden zou duren voordat de ziekte in Amerika onder controle wordt gebracht en dat er sterkere veiligheidsmaatregelen nodig zullen zijn.

Lees hier alles over Corona.


Merkel’s Corona Noodwet: Het einde van de rechtsstaat

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties