“Er is een groeiende aanwezigheid in Lombardije van georganiseerde misdaadgroepen bestaande uit buitenlanders. De regio is nu een strategisch knooppunt voor criminele stromen, een centrale plaats voor het wortelen en ontwikkelen van groepen die betrokken zijn bij illegale activiteiten.”

Dit werd uitgelegd door Roberto Nicolini van het Observatorium voor Georganiseerde Criminaliteit van de Universiteit van Milaan (Cross-UniMi) en de resultaten van het onderzoek naar “Monitoring the Mafia presence in Lombardy” tijdens een hoorzitting in de Speciale Commissie tegen de maffia in Palazzo Pirelli, de zetel van de regionale regering. De belangrijkste actieterreinen van deze groepen zijn drugshandel en prostitutie, waarbij de eerste de belangrijkste en meest winstgevende activiteit is.


LEES OOK:

Deense ex-minister lacht premier Zweden uit: “Natuurlijk horen misdaad en immigratie bij elkaar”


De regio Milaan is het gebied met de grootste aanwezigheid en geweld, vervolgens de provincies Bergamo en Brescia en, in mindere mate, de gebieden Lodi, Sondrio, Mantova en Cremona.

Vooral Albanese groepen domineren de buitenlandse criminele organisaties nadat ze de afgelopen decennia van koeriers naar groothandelaren zijn opgeklommen. Afrikaanse organisaties zijn ook sterk en hebben vooral wortel geschoten in de drugshandel.

Ook de activiteiten van Chinese groepen en Zuid-Amerikaanse jeugdbendes die bekend staan als Pandilla’s en die steeds meer deel uitmaken van de drugshandel, nemen toe.


75 Zuid-Amerikaanse immigranten gearresteerd: ze sneden honden in stukken om drugs in te smokkelen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties