Sinds een moslim de Franse leraar Samuel Paty heeft onthoofd uit wraak voor het gebruik van Charlie Hebdo’s karikaturen van de profeet Mohammed in zijn les is er een nieuwe zogenaamde cartoonrel ontstaan. Dit keer met Frankrijk in het centrum.

Yasmine Mohammed gelooft niet dat het mogelijk is om een ​​dialoog te voeren met islamisten over de karikaturen. Voor haar is het een keuze tussen buigen en zich onderwerpen aan de dogma’s van de islam of vasthouden aan westerse waarden.

‘Begrip en aardig zijn aan Europese zijde wordt niet op prijs gesteld. Integendeel. Het zal worden gezien als een teken van zwakte’, zegt ze, en legt uit waarom Pakistan, Turkije en moslimburgers in een aantal landen met een boycot dreigen.

Om nog maar te zwijgen van de terroristische aanslagen van de afgelopen weken. Volgens Yasmine Mohammed is de wijdverspreide perceptie onder islamisten dat Europeanen onder druk kunnen worden gezet om te buigen.

‘Ik ben opgegroeid met een uitdrukking die mijn eigen moeder altijd zei’, zegt Yasmine Mohammed, ‘als christenen de andere wang toekeren, maken ze het gewoon makkelijker om hun hoofd eraf te hakken.’ 

Volgens Yasmine Mohammed kun je net zo goed afzien van de hoop dat islamisten ooit westerse waarden zullen omarmen.


Brussel: Leraar laat Mohammed cartoons zien – Wordt geschorst

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties