• Turkije en Rusland hebben bepaald.
  • Het Westen stond volledig buitenspel.

Het zielige beetje Armenië dat er nu nog over is, staat in schril contrast met het Rijk van koning Tigranes de Grote (95-55 BC), dat bekend staat als de Armeense gouden eeuw.

Op zijn toppunt besloeg Tigranes’ Armenië buiten de Armeense Hooglanden de regio’s die we nu kennen als Zuidoost-Turkije, Libanon, Noord-Syrië en Irak, en Noordwest-Iran.

Hier kun je de ontwikkeling van Armenië zien door de eeuwen heen.

If we lose Artsakh, we will turn the last page in our people’s history. – Monte Melkonian:

Artsakh / Nagorno-Karabach was millennia het culturele centrum van de oudste Christelijke natie ter wereld, ouder dan het Christendom zelfs dat in de 3e eeuw geadopteerd werd. Het is niet eens een vraag welk lot het zal ondergaan onder Turks-Ottomaanse heerschappij. Alle kathedralen en begraafplaatsen zullen verwijderd worden, net als al het andere dat aan het Christendom doet denken. Dat doet NAVO-land Turkije altijd, al 900 jaar.

Het is illustratief voor het trieste lot van het Christendom in het Midden-Oosten, dat sinds de illegale oorlogen door de Neo-Cons van Bush in een versnelde neerwaartse spiraal terecht gekomen is. Het is zo goed als uitgeroeid.

Dat is niet de schuld van de ‘moslims’ voor de duidelijkheid, zij zijn net zo goed slachtoffer. De Amerikaanse oorlogen zijn schuld. Die oorlogen waren en zijn volkomen onnodig en niet in enig Westers belang. Als je ‘de islam’ wilt bestrijden dan hou je moslims hier aan de grens tegen en dan bombardeer je ze niet in hun thuislanden om ze hierheen te jagen, terwijl je tegelijkertijd de Europese grenzen openzet en de bakermat van het Christendom vernietigd. Het is duidelijk dat die oorlogen een ander belang dienen.

Velen zullen zich verbazen dat Rusland Armenië zo hard heeft laten vallen. De Westers georiënteerde Armeense premier niet in het minst. Als Rusland oorlog met Turkije had gewild dan had het dat land wel aangevallen toen het een Russisch gevechtsvliegtuig neerschoot boven Idlib een paar jaar geleden. Dat was een legitieme casus belli.

Rusland heeft geen belang bij oorlog met Turkije

Rusland heeft geen belang bij oorlog met Turkije. De NAVO is Ruslands grootste probleem omdat de NAVO nooit vrede gesloten heeft toen de Koude Oorlog afgelopen was toen dat had gekund. In plaats van vrede en een bondgenootschap te sluiten begon het ‘Westen’ Rusland leeg te roven onder Jeltsin en een ‘oorlog tegen de islam’ om zijn bestaansrecht te rechtvaardigen.

Rusland heeft er alle belang bij om Turkije los te weken uit de NAVO. Het levert gas aan Turkije, bouwt een kerncentrale en geeft het land de S-400. En nogmaals, dat was allemaal niet nodig geweest als de NAVO niet doorgegaan was met de oorlog die er niet meer was na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en het Warschau-pact. Helaas insisteerden de puppetmasters dat Brzezinsky’s Grand Chessboard uitgevoerd zou worden.

Het is weer in gezamenlijkheid dat Rusland en Turkije hier een overeenkomst hebben afgedwongen. Washington en de EU stonden (en staan definitief?) buitenspel. ‘Weer’, omdat ze dat in Syrië ook herhaaldelijk gedaan hebben. Het is ook haast niet toevallig dat Turkije zich tegelijkertijd terugtrekt van zijn militaire basis in de provincie Aleppo. Zo zijn alle deals tussen Rusland en Turkije in Syrië steeds tot stand gekomen. Aleppo-stad werd geruild voor Afrin etc. Het is niet onwaarschijnlijk dat er nu weer geruild is. Dat doen de Russen en de Turken al 5 jaar.

Er wonen 3 miljoen Armeniërs in Armenië en 10 miljoen in het buitenland, omringd door 100 miljoen Turken en nog veel meer als je ‘Turks’ Centraal-Azië meerekent. Allemaal islamitische staten die in de zachte onderbuik van Rusland liggen dat zelf al een moslimbevolking van 15% heeft. Rusland zou wel gek zijn om in te grijpen in door de NAVO veroorzaakte problemen.

Erdogan is niet alleen een Neo-Ottomaan en een Pan-islamist, maar vooral ook een Turanist. Hij beschouwt alles tot aan China als Turks. En ondanks zijn instortende economie en een Koerdische bevolkingsexplosie krijgt Erdogan voorlopig gewoon zijn zin. Hij begrijpt wél hoe zijn geo-strategische positie in de wereld maximaal uit te buiten.

Turkije heeft nu een directe verbinding met Azerbeidzjan. Kijk maar:

En daarmee de gewenste verbinding naar Groot-Turkestan

Van de Egeïsche Zee tot Centraal-Azië tot zelfs in Rusland vierden mensen feest op straat nadat Azerbeidzjan grote delen van Armeens grondgebied veroverde in Artsakh, beter bekend als Nagorno-Karabach.

Tot nu toe heeft elke Turkse militaire interventie in de afgelopen vijf jaar geleid tot een verdeling van de invloed tussen Ankara en Moskou. Dit wordt waargenomen in het noorden van Syrië, Libië en nu ook in Artsakh. Wat dit echter anders maakt dan in Syrië en Libië, is dat de verdeling van de invloed in een regio ligt die van oudsher tot de Russische sfeer behoort. In feite heeft Turkije zich opnieuw opgeworpen als een oplossing voor een probleem dat het zelf gecreëerd heeft.

Turkije en Rusland balanceren continu in een fragiel evenwicht

Rusland heeft gewonnen omdat het nu volgens de overeenkomst permanent hun leger in de Zuid-Kaukasus mag vestigen en het Armenië heeft laten zien dat het niks aan het ‘Westen’ heeft als bondgenoot. En het heeft kennelijk concessies van Turkije gekregen in Syrië zoals hierboven gemeld. En verkeert nog steeds op vriendschappelijke voet met het olierijke Azerbeidzjan omdat het de agressor niet aangevallen heeft.

Turkije is misschien wel de grootste winnaar omdat het zijn lang gewenste corridor naar Aziatisch Turkestan heeft. Azerbeidzjan is nu volledig geïntegreerd in het pan-Turkse project van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Ankara heeft een enorme stap gezet om zijn project van een aaneengesloten “Turkestan” invloedssfeer te creëren die zich uitstrekt van de Egeïsche Zee tot West-China via de Kaukasus en de Kaspische Zee. En daarmee komt Erdogan ook in het vaarwater van China.

Turkistan dat zich uitstrekt van de Egeïsche Zee tot West-China en Arctisch Rusland.

Armenië is geslacht. Zoals zoveel ex-Sovjet Staten waar Soros zijn kleurenrevoluties op losliet. Maar het was ook onvermijdelijk. Als driekwart van je bevolking niet in je eigen land woont, kun je jezelf nauwelijks nog een land noemen. Laat dat een les zijn voor al die Nederlanders die denken te vluchten naar Hongarije of eender welk land. Onze strijd is hier, en met vluchtelingen deserteurs win je geen oorlog, zo heeft Armenië laten zien.

Iran

Het andere land dat taboe is in het ‘Westen’ en een bondgenoot was van het Christelijke Armenië is de andere grote verliezer. 25% van de Iraanse bevolking is Azeri. De Iraanse Azeri’s, die de grootste minderheidsgroep in het land van de Perzische meerderheid vormen, zien Bakoe misschien niet alleen als de ziel van de grote Azerische natie, maar kijken ook op naar Turkije als de beschermer en het pan-Turkisme. Dit zal de mentaliteit van de jonge Azeri’s in Iran voeden en kan ideologische en separatistische ontwikkelingen beïnvloeden. En dat zal de grootste wapenleverancier van de Azerbeidzjaanse Christenslachters niet mishagen.

En laten we in Godsnaam hopen dat Joe Biden de verkiezingen niet wint, want elke “expert” op het gebied van buitenlands beleid die voor het kabinet van Biden wordt genoemd, steunde het omverwerpen van de regeringen in Irak, Libië en Syrië, het helpen van Al Qaida en jihadistische vrienden, het verwoesten van de landen, het verdrijven van miljoenen vluchtelingen uit hun huizen.

En we weten inmiddels toch wat het gevolg is van oorlog voeren in het Midden-Oosten: massa’s ‘vluchtelingen’ naar Europa. En de vernietiging van het Christendom in diens bakermat. Als Trump één ding goed gedaan heeft dan is het dat hij geen nieuwe oorlogen gestart is.

?? Peace!, en uit de NAVO!

Wat we eerder over de Armeense kwestie gepubliceerd hebben staat hier.

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul
Paul
2 jaren geleden

Een goed geschreven artikel, het westen ( met niet in de laatste plaats de VS) heeft de christenen nog eens verraden..Rusland zou korte metten hebben gemaakt met het Turkse regime ware het niet dat de de NAVO dan de kant van de islamitische regime in Ankara zouden steunen.

Rikke
Rikke
2 jaren geleden

Dit ruikt enorm naar wereld oorlog 3