De 31-jarige Syrische migrant Mohammed Mailk Al-Shehan heeft geen medische opleiding, maar zag toch een kans om extra geld te verdienen door kleine jongens te besnijden in de islamitische enclave die zich in Söderhamn heeft gevestigd.

Hij had geen toegang tot chirurgische instrumenten, maar een met Kerstmis gekocht soldeerpistool zou genoeg kunnen zijn, dacht hij. Mohammed verminkte ongeveer 20 jongens in april en mei 2018 met catastrofale gevolgen voordat hij werd tegengehouden en vervolgd. De rechtbank van Hudiksvall is van mening dat een voorwaardelijke straf en iets meer dan vier weken taakstraf een adequate straf is voor de misdaden.

Mohammed vroeg ongeveer 200 euro om moslimjongens te verminken met een keukentafeloperatie. De amateurprocedures die zonder de juiste verdoving werden uitgevoerd, leidden in verschillende gevallen tot ernstige complicaties waarbij de ouders gedwongen werden de kinderen naar het ziekenhuis te brengen. Dokters sloegen alarm en Mohammed werd gearresteerd en vervolgd.

Als Mohammed de geslachtsdelen van meisjes had aangevallen met een soldeerpistool, zou de straf minstens twee jaar gevangenisstraf zijn geweest. De geslachtsdelen van jongens genieten echter niet dezelfde bescherming in de wet tegen religieus misbruik. Zelfs mensen die geen medische opleiding hebben genoten, mogen delen van de mannelijke geslachtsorganen verwijderen.

Daarom is de rechtbank van oordeel dat Mohammed slechts kan worden veroordeeld tot reclassering en taakstraf voor vijf gevallen van mishandeling, twee gevallen van ernstig lichamelijk letsel en negen gevallen van overtreding van de wet op de besnijdenis van jongens.

Tegelijkertijd wordt Mohammed vrijgesproken van ongeveer hetzelfde aantal misdrijven met verwijzing naar het feit dat niet als bewezen wordt beschouwd dat de kleine jongens genoeg pijn voelden van het soldeerpistool tegen de penis om te worden beoordeeld als mishandeling. Het is onduidelijk hoe de leden van de rechtbank tot die conclusie kwamen – bijvoorbeeld door het bij zichzelf te proberen.

Mohammed is veroordeeld tot het betalen van 5000 euro aan schadevergoeding aan de slachtoffers en nog eens 3000 euro boete. Hij wordt niet gedeporteerd naar Syrië, waar hij staatsburger is.


De politie waarschuwt voor rassenoorlog in het centrum van Göteborg

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties