Een nieuwe ontwerptekst in Hongarije stelt dat “onderwijs wordt verstrekt in overeenstemming met de waarden die zijn gebaseerd op de constitutionele identiteit van Hongarije en de christelijke cultuur”.

De keuze hoeft niet verrassend te zijn, gezien de verschillende verklaringen van premier Viktor Orban, die al tien jaar aan de macht is en die “illiberalisme” promoot. De Hongaarse regering diende dinsdag een ontwerp amendement in om in de grondwet op te nemen dat “de moeder een vrouw is, de vader een man” en om het geslacht te definiëren als alleen dat van de geboorte.


LEES OOK:

Orban: scholen moeten kinderen beschermen tegen ‘gender ideologie en regenboog propaganda’


De staat kan een verandering van geslacht niet meer erkennen

“Hongarije beschermt het recht van kinderen om zich te identificeren op basis van hun geslacht”, staat er in de ontwerptekst die door minister van Justitie Judit Varga naar het parlement is gestuurd. “Onderwijs wordt gegeven in overeenstemming met de waarden die gebaseerd zijn op de constitutionele identiteit van Hongarije en de christelijke cultuur”, kan men ook lezen. Sinds mei is het al wettelijk verboden om een ​​geslachtsverandering registreren in dit Midden-Europese land, dat lid is van de Europese Unie.

Deze nieuwe ontwerpwijziging van de grondwet komt op een moment dat Boedapest zich verzet tegen een ontwerpmechanisme dat de betaling van Europese fondsen bepaalt, met name wat betreft de eerbiediging van het Europees Handvest van de grondrechten, dat onder meer de rechten van seksuele en genderminderheden garandeert. Het gemeenschapsmechanisme moet door de staten worden goedgekeurd met een gekwalificeerde meerderheid en Viktor Orban dreigt met een veto over de hele begroting als dit principe wordt aangenomen.


Na een week vol onthoofdingen start EU procedure omdat Hongarije koppensnellers de toegang ontzegt

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties