‘Blattelito’ veroordeeld voor moord op de jonge moeder – Vervroegd vrijgelaten en bespot de rechterlijke macht

0
202

Op 26 april 2018 werd Annie dood aangetroffen in een badkuip in haar appartement in Solna. 

De 25-jarige Abbe Abdalla Alsaadi, beter bekend als “Blattelito” op sociale media, werd gearresteerd op verdenking van moord op de jonge moeder. Alsaadi, die volgens de Zweedse belastingdienst in 1999 van Bagdad naar Irak emigreerde en in 2005 het Zweedse staatsburgerschap verkreeg, gaf toe dat hij op de betreffende dag in haar appartement was geweest, maar ontkende dat hij haar had vermoord.

Geïnjecteerd met maximaal 30 tabletten tramadol

Het politieonderzoek concludeerde dat Alsaadi Annie inspoot met een dodelijke hoeveelheid – gelijk aan 20-30 tabletten – van de pijnstiller Tramadol. Daarna zou Alsaadi Annie in een met water gevulde badkuip hebben geplaatst, wat resulteerde in haar verdrinking.

Alsaadi’s motief voor de moord moet zijn geweest dat Annie zijn valse façade dreigde te onthullen die in werkelijkheid gebouwd was op een crimineel leven met luxe auto’s, Zwitserse horloges en grote hoeveelheden contant geld.

Uit het politieonderzoek blijkt ook dat Alsaadi Annie eerder acht maanden lang systematisch had misbruikt, bedreigd en lastiggevallen. Het was iets dat Annie tegen Alsaadi vertelde dat ze hem bij de politie zou aangeven als hun relatie ‘stormachtig’ was.

Veroordeeld voor moord

Op 4 april 2019 veroordeelde de districtsrechtbank van Solna Alsaadi voor moord, zware mishandeling, aanranding, bedreiging, intimidatie, laster, smaad, seksuele intimidatie, vandalisme en meerdere drugsdelicten tot 18 jaar gevangenisstraf.

Alsaadi had toen al een strafblad voor zware mishandeling, geweld tegen een ambtenaar, bedreiging van een ambtenaar, illegaal rijden, grove nalatigheid in het verkeer, rijden onder invloed en verschillende schendingen van de messenwet. Maar ondanks zijn criminele leven en het bewijs tegen hem, zou het Hof van Beroep later de uitspraak van de rechtbank vernietigen.

Gerechtshof: Alsaadi heeft geïnjecteerd maar onduidelijk hoeveel

Het gerechtshof van Svea oordeelde dat de officier van justitie erin was geslaagd te bewijzen dat Alsaadi Annie had geïnjecteerd met Tramadol, maar niet in welk hoeveelheid.

Het Hof van Beroep wijzigde daarom de uitspraak van de rechtbank en sprak Alsaadi vrij van de aanklacht wegens moord. Als gevolg hiervan werd de gevangenisstraf van 18 jaar teruggebracht tot 3,5 jaar voor zware mishandeling.

Voortijdig vrijgelaten – bespot de rechterlijke macht

Na tweederde van de straf – 2,5 jaar – is Alsaadi voorwaardelijk vrijgelaten en woensdag verkondigde Alsaadi op sociale media dat hij nu een vrij man is.

Alsaadi deed dit zonder enige berouw te tonen voor zijn daden, in plaats daarvan bespot hij de Zweedse rechterlijke macht.

Toont geen spijt in video’s: “Ik ben terug bitches”

In de afgelopen 24 uur heeft Alsaadi verschillende video’s op Snapchat gepost waarin hij op dezelfde manier geen berouw toont, maar de levensstijl blijft verheerlijken waarvoor hij bekend was voordat hij werd gearresteerd en gevangengezet.

In de video’s zegt Alsaadi onder andere: “fuck de Zweedse gevangenis en reclassering, fuck het systeem”.


Britse krant: “Zweden wordt geterroriseerd door immigranten, het is een gangsterparadijs”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties