Essen: De Iraniër steekt het asielcentrum in brand, de politie onderzoekt de 33-jarige op beschuldiging van brandstichting – “nader onderzoek zal uitwijzen of hij de brand wilde gebruiken om naar een Zuid-Amerikaans land te repatriëren”.

Na een vermoedelijke ernstige brandstichting in een opvangcentrum voor vluchtelingen op woensdagmiddag (11 november om ongeveer 16.25 uur) in de Grimbergstraße zijn het Openbaar Ministerie en de politie een onderzoek gestart.

Om 16.24 uur werd de politie zich bewust van een brand in de twee verdiepingen tellende woning. Volgens eerdere bevindingen was er brand in de kamer van een 33-jarige Iraanse asielzoeker die door de reddingsdienst in het ziekenhuis werd opgenomen met ernstige brandwonden aan zijn handen.

Door het snelle ingrijpen van de hulpdiensten en het blussen van de brand zijn tal van bewoners van de accommodatie met de schrik ontsnapt. In zijn eerste hoorzitting door de recherche bekende de man dat hij de brand had aangestoken. 

Nader onderzoek zal uitwijzen of hij van plan was het te gebruiken voor de repatriëring naar een Zuid-Amerikaans land. Zijn kamer in de CUE is momenteel niet meer bewoonbaar. De gearresteerde verdachte staat nu onder bewaking in een ziekenhuis waar hij medisch behandeld wordt. Hij wordt onderzocht op verdenking van brandstichting.

Verdenking? Hij heeft bekend. Maar hoe komt die zot erbij dat hij naar Zuid-Amerika gebracht zou worden als hij zijn onderkomen in de fik steekt?


“Speciale evaluatie” van Duitse veiligheidsdienst geeft toe dat migranten massaal misdaden plegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in