zaterdag, februari 27, 2021
Home Artikelen Rasmus Paludan, Deense anti-islamactivist, gearresteerd in Parijs en wordt Frankrijk uitgezet –...

Rasmus Paludan, Deense anti-islamactivist, gearresteerd in Parijs en wordt Frankrijk uitgezet – De grenzen kunnen dus wel bewaakt worden

0
98
Paludan bij een vorige actie, Facebook

Macron meende het dan blijkbaar toch serieus toen hij eerder vandaag aankondigde dat hij de Europese en Franse grenzen strenger wil gaan bewaken.

Het geldt alleen niet voor mohammedaanse veroveraars die op volle legersterkte landen op Lampedusa en de Canarische Eilanden.

Volgens informatie van Marianne werd de activist uit Denemarken gearresteerd in Parijs. De van Franse bodem verbannen activist wordt vanavond nog uitgezet.

Hij trotseerde zijn verbod op Frans grondgebied en bereidde zich voor om korans te verbranden aan de voet van de Arc de Triomphe. Maar Rasmus Paludan werd op 11 november gearresteerd in Parijs, rond 14.30 uur, voordat hij zijn daad kon uitvoeren, hoorde Marianne van een gerechtelijke bron.

Anti-islam activist

Rasmus Paludan is in Frankrijk weinig bekend en valt de laatste jaren op met YouTube-filmpjes waarin hij filmpjes van de koran maakt, soms door er varkensbloed overheen te gieten, of door het in spek te wikkelen. Provocaties die hij onlangs heeft herhaald in Stockholm en Kopenhagen waar hij het boek verbrandde.

Als advocaat van beroep richtte Paludan in 2017 de partij Stram Kurs (“Hard Line”) op. De man die in 2019 werd veroordeeld voor racistische opmerkingen slaagde erin om 1,8% van de stemmen te vergaren bij de laatste parlementsverkiezingen in Denemarken. Onvoldoende echter om een ​​lid naar de Folketing, het Deense parlement, te sturen.

Rasmus Paludan, voor wie een Frans territoriumverbod zou gelden, arriveerde op de avond van 10 november in Parijs. In een irreguliere situatie werd hij gearresteerd terwijl hij in zijn auto stapte, en werd hij in administratieve detentie geplaatst in de gebouwen van het Department for the Control of Migration Flows (DCFM).


Volkomen ongeloofwaardig – Merkel en Macron pleiten voor betere grensbescherming

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in